JEY – CUAS | Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντι-drone με τη συμμετοχή Κυπριακής Εταιρείας

αναδημοσιεύουμε από το defenceredefined.com.cy


Ως σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας χαρακτηρίζει το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τη συμμετοχή Κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ των προγραμμάτων που έλαβαν έγκριση και χρηματοδότηση, ξεχωρίζει το πρόγραμμα “JEY – CUAS: Joint European sYstem for Countering Unmanned Aerial Systems”, το οποίο αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος anti-drone. Ένας από τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος από 14 χώρες και 38 επιχειρήσεις είναι η Κυπριακή εταιρεία SignalGeneriX Ltd. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ιταλική LEONARDO S.P.A.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 15.003.473 ευρώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό με 13.500.000,00 ευρώ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη μιας κοινής Ευρωπαϊκής δυνατότητας αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

📢Σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της #Άμυνας και της #Ασφάλειας αποτελεί η συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού 🇪🇺Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας. #EDIDP https://t.co/iXEi69tpc1

— Ministry of Defence (@DefenceCyprus) August 26, 2021

συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

Απάντηση