Rishi Sunak για Ουκρανία και Φόρεϊν Όφις για Κύπρο!

Φανούλα Αργυρού: Rishi Sunak για Ουκρανία και Φόρεϊν Όφις για Κύπρο!


O Βρετανός Πρωθυπουργός Rishi Sunak στην ομιλία του στις 21 Μαΐου 2023 στο συνέδριο των G7 στην Ιαπωνία, είπε μεταξύ άλλων: «…Σε αυτή τη κομβική στιγμή για ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία, οι G7 ήλθαμε μαζί με τους συμμάχους μας και φίλους μας να αντιμετωπίσουμε ένα πιο επικίνδυνο κόσμο… οι δύο στόχοι του βρετανικού λαού είναι οικονομική ασφάλεια και εθνική ασφάλεια…»

Της Φανούλας Αργυρού

Για την εθνική ασφάλεια: «Όλοι οι ηγέτες σ΄ αυτό το συνέδριο παλεύουν με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Η πολιτική μου: Είναι η βρετανική κυβέρνηση που θα αποφασίσει ποιος έρχεται στη Βρετανία. Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρκες και να σπάσουμε την επιχείρηση μοντέλο των εγκληματικών συμμοριών. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα… την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνοριακή Δύναμη…»

Και αφού τόνισε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία και τον Πρόεδρό της Zelensky, την στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική βοήθεια που προσφέρει (το ΗΒ), είπε ότι στοχεύουν στο να έχει οικονομικό κόστος η Ρωσία με νέες κυρώσεις, πρόσθεσε:

«Όπως γνωρίζουμε, η Ουκρανία όχι μόνο πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο αλλά και να κερδίσει μια δίκαιη ειρήνη διαρκείας… Οποιαδήποτε διευθέτηση πρέπει να είναι με τους όρους της Ουκρανίας. Και αντιγράφω από τη ανακοίνωση των G7 και των χωρών-εταίρων μας που μόλις έχουν συμφωνήσει: (ότι) Υποστηρίζουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στον σεβασμό του διεθνούς νόμου, των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας. Με άλλα λόγια πρέπει, και θα δείξουμε ότι η βίαιη εδαφική επίθεση δεν προσφέρει ανταμοιβές».

Ταυτόχρονα η εφημερίδα «The Guardian» δημοσίευσε ευρύτερα τα όσα είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός:

«Εκείνοι που ζητούν ειρήνη και πως υπάρχει εκεχειρία πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτό δεν είναι δίκαιη και διαρκής ειρήνη. Νομίζω αυτό αναγνωρίστηκε στην ανακοίνωση, ότι μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη είναι εκείνη που πρέπει να βασίζεται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για σεβασμό, για εδαφικό σεβασμό και κυριαρχία. Αυτές είναι οι αξίες που θεμελιώνουν το διεθνές σύστημα… κανένας δεν θέλει ειρήνη περισσότερο από τον Πρόεδρο Zelensky και το λαό της Ουκρανίας αλλά αυτά πρέπει να βασίζονται σ΄ αυτές τις αρχές…».

Και είπε και τούτο, ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει, όπως όλες οι διαμάχες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όμως, αυτό είναι μια απόφαση που η Ουκρανία θα πάρει…πρέπει να τους βάλουμε στην καλύτερη θέση για αυτές τις συνομιλίες στην κατάλληλη στιγμή που τους συμφέρει».
Συμφωνούμε με όλα όσα είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόσο σε σχέση με την πολιτική του για ασφάλεια της χώρας του (Ηνωμένου Βασιλείου), έλεγχο των συνόρων της χώρας του, όσο και για τη δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία.

Η ειρωνεία όμως είναι ότι η πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του, του κοινώς γνωστού Φόρεϊν Όφις, είναι διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική τους έναντι της Ουκρανίας. Αφού συμφώνησαν το 1974 στις δύο τούρκικες εισβολές και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα –επιμένουν έκτοτε στην αλλαγή του στάτους κβό με δύο ομόσπονδα κράτη μέσω της δικής των και των Τούρκων Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας. Για 49 χρόνια συνεχίζουν επίμονα να καταπατούν οι ίδιοι τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και τις αξίες του, εφόσον οι ίδιοι είναι που γράφουν και περνούν ειδικά τα διαιρετικά ψηφίσματα του Σ.Α για την Κύπρο από το 649 το 1990 μέχρι σήμερα… Έποικοι και λοιποί.

Και στην περίπτωση της Κύπρου είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που πρέπει να αποφασίζει ποιοι έρχονται σ΄ αυτήν. Πρέπει να σταματήσουνε και τις βάρκες και να σπάσουν και εδώ την επιχείρηση μοντέλο των εγκληματικών συμμοριών που στέλνει η Τουρκία σκόπιμα στην Κύπρο, όπως και τις εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκων εποίκων για δημογραφική αλλοίωση, βάσει του σχεδίου του Δρα Νιχάτ Ερίμ 1956 για επανάκτηση της Κύπρου… Πού είναι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εδώ και 49 χρόνια;

Για τα εγκλήματα πολέμου και τον σκόπιμο εποικισμό, που είναι έγκλημα πολέμου, για τις βόμβες ναπάλμ τόσο το 1964 όσο και το 1974, για τις δολοφονίες, βιασμούς και εξαφανισθέντες Ε/κύπριους; Τέτοια ήταν η αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος επί αείμνηστου Προέδρου Σπύρου Κυπριανού, που το κόμμα εξέδωσε για την αφίσα αυτή εναντίον του ψηφίσματος του ΣΑ 649 το Μάρτιο του 1990. Κυκλοφόρησε σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Την παραθέτω ξανά για επίγνωση των νεότερων, που ήταν αγέννητοι τότε και για θύμηση των παλαιότερων που υποστηρίζουν την βρετανο-τουρκική απαρτχάιντ ΔΔΟ…

Ακούς, κύριε ΄Υπ. Αρμοστή του ΗΒ, Irfan Siddiq; Και πάψε να εξαγγέλλεις «διαταγές» για δώρα προς την Τουρκία! Σεβαστείτε, αν μη τι άλλο έστω και σήμερα, τουλάχιστον την υπογραφή σας, τη χώρα που σας φιλοξενεί και που ιδρύσατε το 1960. Προσανατολιστείτε προς ΚΥΡΩΣΕΙΣ εναντίον της Τουρκίας.

Βοήθεια προς Ουκρανία, κυρώσεις εναντίον Ρωσίας…

Αρίθμησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός την τεράστια στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία, όπλα, τανκς εκπαίδευση πιλότων για F16, διπλωματική και οικονομική βοήθεια και κυρώσεις για να έχει κόστος η Ρωσία. Τι έκαναν επί 49 χρόνια για την Κύπρο; Πρωτοστάτησαν με εμπάργκο όπλων προς την ΚΔ, όπως ήθελε η Τουρκία! Και πίεζε η εγγυήτρια Βρετανία και επηρέαζε και άλλες χώρες να μην πουλάνε όπλα στην ΚΔ για τη προστασία και άμυνά της! Ενώ η Τουρκία μετέφερε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και στρατούς στα κατεχόμενα…

Δίκαιη και ειρήνη διαρκείας

Οποιαδήποτε ειρήνη και στην Κύπρο πρέπει να είναι με τους όρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι της κατοχικής Τουρκίας και της Βρετανίας! Και για να είναι και δίκαιη και διαρκείας και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, η ΚΔ πρέπει να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ. Όχι να πιέζεται να αναγνωρίζει την διάλυσή και αντικατάστασή της με δύο κράτη, όπως είχε ετοιμάσει το Φόρεϊν Όφις από τον Ιανουάριο του 1964 και η Τουρκία…

Με άλλα λόγια, ναι, πρέπει να δείξει πρώτη η Βρετανία (ΗΒ) και στην περίπτωση της Κύπρου, που υπέγραψε ως εγγυήτρια της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της ΚΔ, ότι μια λύση για να είναι δίκαιη και να φέρει ειρήνη διαρκείας πρέπει  να βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς νόμου. Των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ και να αναγνωρίσει η Βρετανία έστω και μετά από 49 αμαρτωλά χρόνια, ότι πρέπει να δείξει ότι η βίαιη εδαφική αρπαγή που επέτρεψε στην Τουρκία, δεν προσφέρει ανταμοιβές ειδικά όταν αυτές ζητούνται από το Φ.Ο να προσφερθούν από τα θύματα!

Ολοκληρώνω, όμως, και με τις ασήκωτες ευθύνες των υποτακτικών και δουλοφρόνων δικών μας προς τους πρώην αποικιοκράτες. Που όχι μόνο δεν σήκωσαν κεφάλι και δεν απαίτησαν την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας τους, δίχως λαϊκή εντολή ο Γιώργος Βασιλείου (το «πολύτιμο κεφάλαιο» των Βρετανών) δέχθηκε ότι του ζητούσαν και τους πέρασε τη διαιρετική βρετανο-τουρκική Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία με το τρισκατάρατο ψήφισμα 649/90 και τους άνοιξε τον δρόμο για τα σχέδιά τους…

Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε εκείνος ο ηγέτης που θα πατήσει το πόδι του στο βήμα του ΟΗΕ και αντί ένα σιδηρόδρομο ανούσιας ομιλίας να ξεστομίσει σταράτα και με πάθος ορισμένα απλά πράγματα και να κάτσει κάτω:

«Είμαι ενώπιον σας ως πρόεδρος μια ημικατεχόμενης χώρας-μέλους του οργανισμού σας. Ζητώ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μου. Εκδίωξη του κατακτητή και του στρατού του μαζί με τους κουβαλητούς του. Επαναφορά της χώρας μου σε ΕΝΙΑΙΟ κράτος δικαίου, με σεβασμό εκ μέρους σας της εδαφικής της ακεραιότητας και κυριαρχίας. Σας επιστρέφω όλα σας τα διαιρετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σας, για μια βρετανο-τουρκική ΔΔΟ, που έγραψαν οι Βρετανοί και που καταπατούν τις αρχές του Καταστατικού σας Χάρτη και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτά έχω να σας πω. Ευχαριστώ. Πρόεδρος της κατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας»

Ακούς και εσύ, Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη;

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας δεν επιτυγχάνεται με τη βρετανο-τουρκική ΔΔΟ και με… ευρωπαϊκά «δώρα» στην Τουρκία καθ΄υπόδειξη Φόρεϊν Όφις. Ξεπουλιέται.

Γελάει στον τάφο ο Δρ Ερίμ…

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Απάντηση