“Άγνωστες πτυχές και γεγονότα του 1821”

Με αφορμή τα 202 χρόνια από την Επανάσταση που συγκλόνισε την Ευρώπη

Ακολουθήστε μας στα Social Media:


Το ιστορικό μας πόρταλ “Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821” ξεκινά μια σειρά αφιερωμάτων με γνωστές και άγνωστες πτυχές για την Επανάσταση που Συγκλόνισε την Ευρώπη – Την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μέσα από το ιστορικό μας πόρταλ όλα τα αφιερώματά μας θα παρουσιάζονται στο skalistiri.news και θα κοινοποιούνται βεβαίως και στις σελίδες μας στο Facebook.

Σκοπός μας να φωτίσουμε την σημαντικότερη περίοδο κατ’ εμέ της Νεότερης Ιστορίας μας και να μεταλαμπαδεύσουμε το 1821 στις νεότερες γενιές – ειδικά σε μια περίοδο που το 1821 αποδομείται συστηματικά λόγω του ελλείμματος ιστορίας που μας διακατέχει ως νεοέλληνες αλλά και λόγω της προσπάθειας που γίνεται από τους αποδομητές (Μερίδα Πανεπιστημιακών, Δημοσιογράφων, “Αναλυτών”, Αυτοδιοικητικών κ.α. ) ανά την Ελληνική Επικράτεια να ξεχάσουμε την ιστορία μας.

Ευελπιστούμε πως θα αγκαλιάσετε αυτή μας την προσπάθεια ώστε να τιμήσουμε στο ελάχιστο όλους αυτούς τους αγωνιστές – αγωνίστριες του 1821 που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας.

Με εκτίμηση σε όλους εσάς.

Θεόδωρος Λάμπρος

*ΒΑ Modern History (London Guildhall University)

*MA Mediterranean Studies (University Of London)

(Ιστορικός – Συγγραφέας – Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας – Αρχισυντάκτης στο ενημερωτικό πόρταλ skalistiri.news – Διαχειριστής του ιστορικού πόρταλ “Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821” και Αναβιωτής του 1821

skalistirinews@gmail.com).

Απάντηση