Ο Υπουργός Άμυνας στην “DЯ”-Μέρος Ά

Ο Υπουργός Άμυνας στην “DЯ” | Η 2021 ΕΣΣΟ, το μέλλον των ΣΥΟΠ και η Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία – (Μέρος Α’)

αναδημοσιεύουμε από το defenceredefined.com.cy

“Η αποστολή της Εθνικής Φρουράς, που δεν είναι άλλη από την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ύψιστη μας προτεραιότητα”, δήλωσε στην Defence Redefined, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης μας συνέντευξης, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας και με κίνητρο την ανάδειξη του έργου της Εθνικής Φρουράς, η Defence Redefined, συναντήθηκε με τον κ. Πετρίδη, στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Υπουργός, απάντησε πρόθυμα και χωρίς υπεκφυγές, σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε, ερωτήματα που απασχολούν όλους όσους ενδιαφέρονται για την Άμυνα και την Ασφάλεια του τόπου. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το Α΄μέρος της συνέντευξης μας: 

Κύριε Υπουργέ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής κατάταξης για την 2021 ΕΣΣΟ. Πώς αποτιμάτε την μέχρι σήμερα διαδικασία που ακολουθήθηκε και ποιες είναι οι προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσετε στη συνέχεια; Υποθέτουμε εύλογα ότι τυχόν προβλήματα που εντοπίστηκαν πέρυσι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία φέτος θα έχουν εκλείψει.

“Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι η κατάταξη αποτελεί μια συνεχόμενη διαδικασία η οποία πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Φέτος είναι η 2η χρονιά στην οποία οι στρατεύσιμοι υποβάλουν τα στοιχεία, τις επιθυμίες και τα πιστοποιητικά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας. Με γνώμονα την ευκολία χρήσης του συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες βελτιωτικές προσθήκες. Για την προσπάθεια αυτή θέλω να εκφράσω και δημόσια την ικανοποίησή μου σε όλους τους αρμόδιους φορείς σε ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ αφού έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των νέων και των οικογενειών τους.  Θεωρώ ότι πλέον όλα κυλούν ομαλά και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς τους νέους εθνοφρουρούς.”

Υπάρχει η δυνατότητα για τον στρατωνισμό όλων των νεοσυλλέκτων στις Μονάδες τους, αμέσως μετά την κατάταξη τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης ή ορισμένοι Νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να στρατωνιστούν σε άλλους χώρους για κάποιο διάστημα;

“Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το ΓΕΕΦ, οι νεοσύλλεκτοι της 2021 ΕΣΣΟ θα παρουσιάζονται στα ΚΕΝ κατά τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται στα σημειώματα κατάταξής τους και αυθημερόν, μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες θα μεταφέρονται με μέριμνα της υπηρεσίας στις Μονάδες τους όπου υπάρχει η δυνατότητα στρατωνισμού όλων των οπλιτών.

Το όφελος από αυτή τη διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι η άμεση ένταξή τους σε Μονάδες οδηγεί στην ταχύτερη εκπαίδευση και επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.” 

Ποιο είναι το μήνυμα σας στους νεοσύλλεκτους οπλίτες οι οποίοι καλούνται σε λίγες μέρες να περάσουν τις πύλες των Στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς αλλά και στους γονείς τους; 

“Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η υπηρεσία στην ΕΦ αποτελεί τιμή και χρέος προς την ημικατεχόμενη πατρίδα. Αποτελεί υποχρέωση προς τις θυσίες των προγόνων μας. Ένα μέρος της δικής μας συνεισφοράς στις επόμενες γενιές. Οι νέοι πρέπει να την αντιμετωπίζουν ως μια νέα πρόκληση που θα τους προσφέρει εμπειρίες και εφόδια για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Απ’ την πλευρά μας ως Υπουργείο Άμυνας, θα είμαστε δίπλα στους στρατιώτες και τις οικογένειές τους έτσι ώστε ο χρόνος που θα είναι ντυμένοι στο χακί να είναι ωφέλιμος, παραγωγικός και ουσιαστικός.” 

συνεχίστε την ανάγνωση της συνέντευξης στην πηγή:

Απάντηση