Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα”.

  Ο λόγος που καθυστέρησε το άρθρο να «ανέβει» στη σελίδα, ήταν η αδυναμία του γράφοντος να αποφασίσει για τον κατάλληλο τίτλο. Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να χρησιμοποιηθούν δύο τίτλοι και στο τέλος κάθε ενότητας το αναγνωστικό κοινό ας χρησιμοποιήσει τον τίτλο που επιθυμεί.

     Αν υπάρχει κάτι στο οποίο οι σύμμαχοι Τούρκοι είναι απρόσεκτοι, αυτό είναι ότι δε δίδουν την πρέπουσα σημασία στις λεπτομέρειες και οτι κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Και εξηγούμαστε:

  • Αγία Σοφία

      Είναι πολύς ο θόρυβος που δημιουργούν οι Τούρκοι σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Προς το παρόν, αφήνουν στην άκρη το θρησκευτικό τους αίσθημα και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Ναό, σαν μουσείο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έσοδα από το Μουσείο απαραίτητα. Αυτός είναι ένας καλός λόγος με τον οποίο η τουρκική ηγεσία πείθει το λαό της φροντίζοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα να του παρέχει ενέσεις ηθικού με την ανάγνωση του κορανίου στο Ναό.

Η στιγμή της ανάγνωσης του κορανίου εντός της Αγίας του Θεού Σοφίας. Διακρίνεται ο τούρκος χότζας, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Υπερμάχου των Ελλήνων Στρατηγού.

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα”

Μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς θα σκέπτονται τα εκατομμύρια των επισκεπτών για το μεγαλείο και την αρχιτεκτονική δεινότητα των τούρκων καθώς πλησιάζουν ή εισέρχονται εντός της Μεγάλης Εκκλησιάς, αλλά δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες φωνάζουν την αλήθεια.

   Στο τέλος, ο επισκέπτης αναρωτιέται για ποιο ακριβώς λόγο, όταν οι μεγάλοι αρχιτέκτονες του σουλτάνου έχτισαν την Αγία Σοφία, επάνω στους τοίχους έβαλαν το Χριστό και την Παναγία.

    Και το όλο δυσκολεύει, όταν διαβάζει τις ειδήσεις και μαθαίνει ότι αυτή η πολύ όμορφη χώρα που λέγεται Τουρκία και που κάποτε είχε επισκεφθεί, έχει προβλήματα με τον παραβατικό γείτονά που λέγεται Ελλάδα. Τυχαία στοδιαδίκτυο βλέπει τις πιο κάτω φωτογραφίες και ευθύς καταλαβαίνει αυτό που ακριβώς πρέπει να καταλάβει…

Αναπαραστάσεις Αρχαγγέλων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κάποια στιγμή επισκέπτης της Αγίας Σοφίας, διεξάγει έρευνα στο διαδίκτυο για το αν οι ομοιότητες αυτές,  με τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία είναι τυχαίες….

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα”

  • Επιδείξεις πολιτισμού

      Την προηγούμενη εβδομάδα, έλαβαν χώρα συναυλίες άνευ θεατών που μεταδόθηκαν ζωντανά δια της τηλεοράσεως, αλλά και μέσω διαδικτύου. Οι συναυλίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Ιεράπολης της Φρυγίας.

Σύγχυση επικρατεί και στους τηλεθεατές των τουρκικών συναυλιών. Η ομοιότητα των αρχαίων θεάτρων της Τουρκίας με αυτό του Ηρώδου του Αττικού στην Ακρόπολη των Αθηνών, σίγουρα είναι τυχαία….

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα”

  • Γαλάζια Πατρίδα

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηρισθεί η προώθηση της τουρκικής γαλάζιας πατρίδας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Τουρκία επιμένει πως οι θάλασσες όπως το Αιγαίο ή η Αν.Μεσόγειος δικαιωματικά της ανήκουν, έναντι της Ελλάδας που προσφάτως εμφανίσθηκε στις περιοχές αυτές.

Η ενημέρωση που έλαβε χώρα από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών συνεπικουρούμενου από το υπουργείο πολιτισμού, κατόρθωσε να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, κάτι που ήταν αναμενώμενο καθώς με το που αντικρίζει κάποιος τις σημαίες των δύο χωρών, αυτομάτως αντιλαμβάνεται ποια είναι η Γαλάζια Πατρίδα.

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα”

  • Αχ κουνελάκι ξύλο που θα το φας. Μέσα σε ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυπάς;

Την τελευταία εβδομάδα, η κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ), προχώρησε σε αίτημα προς την Προεδρία προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες και γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών υπερασπίσθηκε την κίνηση αυτή της ΤΡΑΟ, ανακοινώνοντας πως οι θαλάσσιες περιοχές αυτές, αποτελούν μέρος της τουρκικής Α.Ο.Ζ. Από πολλούς αναλυτές στο εσωτερικό και το εξωτερικό η κίνηση αυτή της Τουρκίας ερμηνεύεται ως επίδειξη δύναμης της τελευταίας προς την Ελλάδα.

Κάτι που δεν ανέφεραν οι αναλυτές είναι ότι τα τελευταία διακόσια χρόνια στις θάλασσες αυτές, «κυκλοφορούν» κάποιοι με ονόματα όπως Κανάρης, Ματρώζος, Πιπίνος, Παπανικολής, Κουντουριώτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως Αυτοί, δεν είναι του διαλόγου. 

Αυτοί, είναι στολοκαύτες. 

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα” .

  • Όταν αυτοί τα έλεγαν, εσείς κάνατε τους κινέζους

Η συμπεριφορά της Τουρκίας, θυμίζει την αλαζονική συμπεριφορά της Κίνας. Όπως ακριβώς συμπεριφέρεται η Κίνα στη Σινική θάλασσα έναντι των γειτόνων της, έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Με λίγα λόγια: « οι Τούρκοι κάνουν τους Κινέζους». Δεν εξηγείται άλλωστε διαφορετικά που κωφεύουν απέναντι στις προειδοποιήσεις της Ελληνικής ηγεσίας. 

Ο ΥφΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής με δηλώσεις του προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας. 

Δίπλα από τον κ.Υφυπουργό ο Εύζων του ’40 σε στάση φυλάξεως, έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση του ξένου επιβουλέα, με την επιγραφή “Έλα να τα πάρεις”. Πίσω από τον κ.Υφυπουργό η Υπέρμαχος των Ελλήνων Στρατηγός (Αυτή της Αγίας Σοφίας), ο προστάτης του Ελλ. Στρατού  Αη Γιώργης ο Τροπαιοφόρος και ο Παύλος Μελάς (… η ζωή είναι πόλεμος, καθήκον σου η Νίκη….).

Η Τουρκία δυστυχώς δεν έλαβε υπόψην της τις προτροπές του κ. Υφυπουργού και συνεχίζει να προκαλεί.

Συμπέρασμα: Στις λεπτομέρειες να δίνεις σημασία ή αλλιώς “μην κάνεις μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα” .

  • ο Γερ. Παΐσιος ….

μια παγκοσμίου εμβελείας μορφή του Ελληνισμού ο Γερ. Παΐσιος είχε προφητεύσει πως οι Τούρκοι τα κόλλυβά τους τα έχουν στο ζωνάρι τους. Προσφάτως ο γερ. Παΐσιος ανακηρύχθηκε από το ΓΕΣ ως ο προστάτης Άγιος των Διαβιβάσεων. Εν ζωή ακόμη ο γερ. Παΐσιος, έφερε το προσωνύμιο ο Διαβιβαστής του Θεού. Απλοϊκά σκεπτόμενος κάποιος, αντιλαμβάνεται πως πλέον από εκεί πουβρίσκεται ο Γέροντας, διαβιβάζει πολύ πιο εύκολα τα μηνύματα.

Τελικό συμπέρασμα: 

Όποιος δε δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, δε θα χρειαστεί  να ανησυχεί αν τα κόλλυβα στο μνημόσυνό του είναι ξένα.

Απάντηση