Η Επιχείρηση “ΝΙΚΗ” και η Μάχη του Αεροδρομίου Λευκωσίας

Εις μνήμην των ηρωικών Λοκατζήδων της Ά Μοίρας Καταδρομών και των υψιπετών πληρωμάτων της 354 Μ.Τ.Μ, ένα βιντεο-φωτογραφικό αφιέρωμα….

Πίνακας του Kavvathias Kostas

“Πότε θα κάμει ξαστεριά…”

σκηνές 1940 στα Χανιά του 1974.



Ο ΚΔ Γιώργης Χρονιάρης από τα Ανώγεια

Η περίπτωση του ΚΔ Γιώργη Χρονιάρη, αντιπροσωπευτική των πιστεύω των ανδρών της Ά ΜΚ.

Ο ΚΔ Ανδρέας Πατέλης


Η κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο τότε Επισμηναγός Ανδρέας Στραβοπόδης Κυβερνήτης του ΝΙΚΗ 9 (facebook profile: Ανδρέας Στραβοπόδης ), περιγράφει την κινητοποίηση της 354 ΜΤΜ:


22:30 ΝΙΚΗ 1 Απογείωσις


Ο Επισμηναγός Ευάγγελος Πετρουλάκης

Ο Επισμηναγός Ευάγγελος Πετρουλάκης κυβερνήτης του ΝΙΚΗ 15, διηγείται το πως κατόρθωσε να απογειωθεί πέραν της 12ης νυχτερινής, αψηφώντας τις διαταγές. Κάποια χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του, δήλωσε πως γνωρίζοντας οτι στο αεροσκάφος του είχε φορτωμένα τα πυρομαχικά της Ά ΜΚ δε μπορούσε να μην πετάξει για Κύπρο.

Η προσέγγιση στο Α/Δ Λευκωσίας και η περίπτωση του ΚΔ Ζαφειρίου Αθανάσιου

Ο Ταγματάρχης Βασίλειος Μανουράς διευθυντής 3ου Ε.Γ της Ά ΜΚ κατά την Επιχείρηση ΝΙΚΗ, περιγράφει την προσέγγιση των αεροσκαφών στη Λευκωσία

Ο ΚΔ Ζαφειρίου Αθανάσιος υπήρξε ο μοναδικός επιζών του ΝΙΚΗ 4.

Ο ΔΕΑ Δημήτριος Τσαμκιράνης

Ο ΔΕΑ Δημήτριος Τσαμκιράνης του 42 ΛΚ, επικεφαλής της Διμοιρίας που επέβαινε στο ΝΙΚΗ 4 και χάθηκε αύτανδρη πλην ενός, κατά την πτώση του αεροσκάφους (Α/Φ).

Το κορμί του Τσαμκιράνη, εξαυλωμένο από τη μέση και κάτω, βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την πτώση του Α/Φ από τα μέλη της Εθνικής Φρουράς. Μεταφέρθηκε με Land Rover στο τότε νοσοκομείο Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της μετάβασης συνεχώς έδινε κουράγιο στους συνοδούς του λέγοντας:

“Άντε ρε παιδιά, πάρ’ τε με λίγο σύντομα και θα τους φάμε, μη φοβάστε”.


Το πλήρωμα του ΝΙΚΗ 4

Το ηρωικό πλήρωμα του ΝΙΚΗ 4:

Κυβερνήτης – (Επισμηναγός) Παναγόπουλος Βασίλειος

Συγκυβερνήτης – (Επισμηναγός) Συμεωνίδης Στέργιος

Ναυτίλος – (Επισμηνίας) Άνθιμος Ηλίας

Ιπτάμενος Μηχανικός – (Ανθυποσμηναγός) Δάβαρης Γεώργιος.


Η Μάχη του Αεροδρομίου

Ο Ταγματάρχης Γεώργιος Παπαμελετίου Διοικητής της Ά ΜΚ και ο Υπολοχαγός Κολοκοτρώνης, περιγράφουν.
Ο Υπολοχαγός Πλάτωνας Κολοκοτρώνης διοικητής του 41 ΛΚ τίμησε το βαρύ επίθετο που έφερε.
Παπαμελετίου – Κολοκοτρώνης στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας 40 χρόνια μετά.

Ο αρχαιοπρεπής Υπολοχαγός Σταύρος Μπένος, διμοιρίτης της διμοιρίας Υποστηρίξεως του 41 ΛΚ. Επέβαινε με τη διμοιρία του στο ΝΙΚΗ 6 έχοντας τελικώς 2 νεκρούς και 9 τραυματίες. Κατά τη μάχη του αεροδρομίου, επέφερε ανυπολόγιστες απώλειες στους επιτιθέμενους τούρκους καθώς με τη διμοιρία του και δύναμη πολυβολητών της 33 ΜΚ, ευρίσκοντο στην ταράτσα του αεροδρομίου.

Θα μείνουν στην ιστορία οι αμέτρητες εμπλοκές των οπλοπολυβόλων που θεράπευσε κατά τη διάρκεια της μάχης έρποντας επί της ταράτσας του αεροδρομίου και κολλώντας στη λιωμένη από τον ήλιο του Ιουλίου πίσσα, καθώς επίσης και για την απάντηση που έδωσε στον Καναδό Ταγματάρχη που του ζήτησε να άρει τη διμοιρία του και να σταματήσει τη μάχη.

Διέταξε έναν πολυβολητή της 33 ΜΚ που μιλούσε αγγλικά να μεταφέρει στον καναδό τα εξής:

” Πες του να φύγει από ‘δω, για να μην τον ρίξω απ’ την ταράτσα”.


Το δίδυμο Παπαμελετίου – Μανουρά στη Μάχη του Αεροδρομίου.

Ταγματάρχης Μανουράς: ” Οι Έλληνες Καταδρομείς βρίσκονται στην Πατρίδα τους “

Παπαμελέτης: 

Έρχεται ο ΟΗΕς μπροστά, σταματάει εκεί,  με κοιτάει με ένα βλέμμα γεμάτο αυθάδεια λες και του είχα σκοτώσει τη μάνα….. Όχι ρε μάπα, θες να συζητήσουμε; έλα. Γιατί να κατέβω (επίπεδο) εγώ; Τι είμαι; …. Με το θάρρος οτι δεν είχα απώλειες, δε λογάριαζα κανέναν. Κάθεται εκεί με κοιτάει….. εγώ δε συγκινήθηκα, συνέχιζα να τρώω και μονολογούσα ” να γυρίσω το όπλο έτσι να σας τραβήξω μια ριπή…… “

Ταγματάρχης Μανουράς: “Ποιος Λαγάκος; Ταγματάρχης Μανουράς εδώ…”


Οι 300 ημιάγριοι

Από τις διασημότερες φωτογραφίες της Ά ΜΚ, εδώ στο Στραυροβούνι μετά το πέρας των επιχειρήσεων. Η συνοχή, η εκπαίδευση, το υψηλό ηθικό και η φιλοπατρία των ανδρών της Ά ΜΚ, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους άνδρες της Εθνικής Φρουράς και παράλληλα της χειρότερες στον εχθρό, ο οποίος από τον παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό BAYRAK, τους αποκάλεσε ημιάγριους.


Major congratulations


Τα Άγια των Αγίων.

Τύμβος της Μακεδονίτισσας εν Λευκωσία Κύπρου.

Αεροσκάφος τύπου Noratlas (προφανώς ένα εξ’ αυτών που έλαβαν μέρος στην Επιχείρηση Νίκη) φέρον τους σειριακούς αριθμούς 52-133 που έφερε το ΝΙΚΗ 4 το οποίο καταρίφθηκε τη νύχτα 21/22 Ιουλίου από φίλια πυρά άνωθεν του αεροδρομίου Λευκωσίας. Φωτό από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου θάφτηκε πρόχειρα την 22α Ιουλίου 1974.


Το πρώτο μνημόσυνο για τους πεσόντες της ‘Α ΜΚ στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, με την τότε μορφή.


Αντί Επιλόγου – Λόγια μεγάλων ανδρών……

Ανδρέας Στραβοπόδης:

…… Οι Έλληνες όταν χρειαστεί, όπου χρειαστεί δίνουνε το παρόν ανεξάρτητα από τις συνθήκες τις οποίες μπορεί κάποιος να φθάσει σε έσχατο σημείο……. Έτσι κι εκείνο το βράδυ μια χούφτα Ελλήνων Αεροπόρων, υπακούοντας ως όφειλαν στις διαταγές, πήραμε 320 – 330 Λεβέντες ΛΟΚατζήδες για να τους φέρουμε να βοηθήσουν τον σκληρά δοκιμαζόμενο αδελφό Κυπριακό λαό…… Συγκινούμαι, γιατί είμαι ο προτελευταίος άνθρωπος που αποχαιρέτισα το ελεύθερο αεροδρόμιο της Λευκωσίας…. Επίσης έχω να πω ότι στην όλη προσπάθεια βοήθησε κι Θεός. Αν δεν είχαμε εμπλοκή στα αντιαεροπορικά μέσα, τότε εκείνο το βράδυ ο ουρανός της Λευκωσίας θα έβρεχε πίπτοντα αεροπλάνα κι εμείς σήμερα εδώ, δεν θα είμεθα… Η ευχή όλων είναι να ενωθεί (η Κύπρος) δίκαια, να επουλωθούν οι πληγές. Αυτό θέλουμε. Εδώ θέλουμε μια ελεύθερη Κύπρο. Εδώ είμαστε Έλληνες από διαφορετικά κομμάτια της Πατρίδας μας …… δεν ξεχωρίζουμε…..

Σωτήριος Παπαθανασίου:

…. Η επιτυχία της Αποστολής αυτής οφείλεται:

1ον: στο ψυχικό σθένος των πληρωμάτων……..

2ον: στην Αγάπη μας για τους Κυπρίους αδελφούς μας που στέναζαν κάτω από τη μπότα του Αττίλα

3ον: διότι πιστέψαμε ότι αυτό που κάναμε ήταν ιερότερο, ήταν σπουδαιότερο, ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΤΕΡΟ … και αγωνισθήκαμε, γιατί

Κύπρος για εμάς εστίν Ελλάς.

2 σχόλια

Απάντηση