ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ-ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

15/11/23

Αναδημοσιεύουμε από www.adoulotikerinia.com.cy

15.11.2023   ΩΡΑ 5.45μμ . ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΒΙΛΙΟΝ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια χαιρετίζει και στηρίζει την εξαγγελθείσα αντικατοχική πορεία που έχει εξαγγελθεί από τους Δήμους  και την Ένωση Κοινοτήτων της κατεχόμενης Επαρχίας Κερύνειας  και καλεί  πρώτιστα  τους εκτοπισμένους Κερυνειώτες και ευρύτερα τον κάθε Κύπριο πατριώτη να συμμετάσχει στην πορεία, η οποία γίνεται με το μήνυμα ότι:  Δεν ξεπουλούμε και δεν χαρίζουμε την γη μας σε κανένα. Η σιωπή είναι συνώνυμο της ανοχής και αποδοχής τετελεσμένων από τον Τούρκο εισβολέα. Απαιτούμε απελευθέρωση  της Κύπρου μας και επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες στην Επαρχία Κερύνειας.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και καλούμε τους διαχειριστές του Κυπριακού να το σημειώσουν και να προχωρήσουν στην αναγκαία επανατοποθέτηση του Κυπριακού με  αλλαγή στόχου των διαβουλεύσεων και των Διπλωματικών δράσεων που γίνονται 47 τόσα χρόνια και συνεχίζονται σήμερα και οι οποίες, προειδοποιούμε για ακόμη μια φορά, δεν έχουν στο περιεχόμενό τους την επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων μας πίσω στις πατρογονικές τους εστίες.  Η λύση ΔΔΟ αποκλείει την επιστροφή και επανεγκατάσταση μας πίσω στα κατεχόμενα, εξορισμού. Ο αποκλεισμός της επιστροφής μας είναι η ουσία της ονομασίας της λύσης.  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ    ΚΟΜΜΑΤΩΝ  ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Λύση ΔΔΟ, προσδιορίζει και περιεχόμενο: Μια ζώνη καθαρώς Τουρκική και μια Ζώνη Ελληνική. Αυτό ήταν η Τουρκική επιδίωξη των Τούρκων από τη δεκαετία του 1950, την οποία σε συνεργασία με τους Βρετανούς αποικιοκράτες υλοποίησαν σταδιακά, με όσα ζήσαμε από το 1960 και μετά. 

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου στην πηγή:

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ-ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ | Adouloti Kerinia official website

Απάντηση