Η Κυπριακή Δημοκρατία αναθεματίστηκε, καθυβρίστηκε, υπονομεύθηκε, πολεμήθηκε, απαξιώθηκε. Άντεξε και επιβίωσε. Είναι ο μοναδικός πανίσχυρος διεθνής θώρακας του κυπριακού Ελληνισμού. Αυτόν τον θώρακα, τουρκοφοβικοί πολιτικάντηδες, με την ανέμελη συνεπικουρία της Αθήνας, βάλθηκαν, ψευδόμενοι, να τoν διαλύσουν. Κανείς δεν τους έδωσε αυτό το δικαίωμα. Γι’ αυτό, κατά τον ποιητή (Κ. Μόντη): «…Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές/πάνω στον ρότσον τους».
Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2023, οι Κύπριοι τίμησαν την 63η επέτειο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ναι, αυτήν που αναδύθηκε μέσα από τις θυσίες των ηρώων της ΕΟΚΑ αντί της Ένωσης με τη Μητέρα Ελλάδα. Αυτήν που δικοί μας και ξένοι, ειδικά οι Τούρκοι και οι Εγγλέζοι, πολεμούν για να την διαλύσουν. Την Κυπριακή Δημοκρατία, που ιδρύθηκε μετά τον πρόσκαιρο τερματισμό της αγγλικής αποικιοκρατίας και τυραννίας. Αυτήν που συγκρούστηκε άπειρες φορές με την Αθήνα αλλά «δεν κείται μακράν», μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας, Ν. Δένδιας. Την Κυπριακή Δημοκρατία που χαρακτηρίστηκε ως η «πόρνη της Εγγύς Ανατολής»(αθηναϊκή «Ελευθερία», 4/4/1965), αλλά… άντεξε το πραξικόπημα της χούντας, επιβίωσε της τουρκικής εισβολής και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διερωτώνται, λοιπόν, οι Έλληνες της Κύπρου: Οι Κύπριοι πολιτικοί και Πρόεδροι είναι τυφλοί; Είναι κωφοί; Είναι, μήπως… εξωγήινοι; Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει. Γιατί, συνεπώς, βάλθηκαν σχεδόν όλοι να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία διά της τουρκοδιζωνικής τερατουργίας; Προτάσσονται διάφορα αίολα επιχειρήματα: Λένε ότι, αυτήν συμφώνησε ο Μακάριος. Ψεύδος! Ο πρώην Πρόεδρος δεν συμφώνησε διζωνική ομοσπονδία. Αυτήν την δέχτηκε και την επικύρωσε ο Γ. Βασιλείου με το ψήφισμα 649 (1990) καθ’ υπόδειξιν των Εγγλέζων. Λένε ακόμα ότι αυτήν τη λύση υποστηρίζει η λεγόμενη διεθνής κοινότητα. Μα, αυτό της ζητούν οι εκάστοτε Πρόεδροι! Δεν ευτυχήσαμε να έχουμε έναν Κύπριο Μαντέλα.Στις 24 Απριλίου 2004, για πρώτη φορά, οι ΈλληνεςΚύπριοι αποφάσισαν δημοκρατικά και απέρριψαν βροντερά το τερατούργημα Ανάν. Η πολιτική ηγεσία, ασεβούσα, απαξίωσε και πρόσβαλε τη δημοκρατική βούληση του λαού.
συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή: