«Αφαίρεση» της Παναγίας από το λογότυπο του Λυκείου Παλλουριώτισσας

Ακολουθήστε μας στα Social Media:


Αντιδράσεις ανάμεσα σε γονείς μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Παλλουριώτισσας, προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης να αφαιρέσει το λογότυπο του σχολείου, στο οποίο απεικονίζεται η Παναγία, από τις φόρμες που μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές για τον χειμώνα.

Σε φωτογραφία που απέστειλε αναγνώστης στο SigmaLive, φαίνεται το λογότυπο στο χειμερινό φούτερ, στο οποίο αναγράφεται στο όνομα του σχολείου, ενώ στο κέντρο του απεικονίζεται η Παναγία.Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Γεωργίου, ζητώντας διευκρινίσεις. Όπως μας αναφέρθηκε, το λογότυπο δεν αφαιρείται, αλλά δίνεται η επιλογή στους μαθητές να παραγγείλουν φούτερ χωρίς την εικόνα της Παναγίας.

Οι λόγοι για τους οποίους λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, σημείωσε ο κ. Γεωργίου, είναι ότι αφενός στο σχολείο φοιτούν πολλοί μουσουλμάνοι (17,5% του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου) κι αφετέρου, αφαιρείται η εικόνα προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία, καθώς στο παντελόνι της φόρμας αναγράφονται τα αρχικά του σχολείου με λατινικούς χαρακτήρες (LPS).

Πηγή:

https://www.sigmalive.com/news/local/1142773/fones-gia-afairesi-tis-panagias-apo-to-logotypo-tou-lykeiou-pallouriotissas

Απάντηση