Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την επίθεση σε τέμενος στη Λεμεσό – Ο υβριδικός πόλεμος εν εξελίξει

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την επίθεση σε τέμενος στη Λεμεσό - Τα κροκοδείλια δάκρυα και ο υβριδικός πόλεμος εν εξελίξει

Αναδημοσιεύουμε από το i-epikaira.blogspot.com

[δημοσιεύτηκε 9:19-28/08/23, ανανεώθηκε 10:57-28/08/23]

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση με βόμβα μολότοφ στο τέμενος Ιbrahimaga Koprulu (στις 1:10 την Παρασκευή 25/08/2023) που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό της Κύπρου. Το συμβάν προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση και τα κροκοδείλια δάκρυα του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του “Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” αναφορικά με συγκεκριμένο θέμα.Με αυτή την αποτρόπαια επίθεση, προστέθηκε μια ακόμη ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν ενάντια σε διάφορα τζαμιά που βρίσκονται στην πλευρά της “Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”. Αυτή η επίθεση, αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει ως στόχο μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά το πόσο σοβαρή έχει γίνει η απειλή για τις κοινές ανθρώπινες αξίες μας. Από την άλλη πλευρά, το μίσος και η μισαλλοδοξία που αποκάλυψε η εν λόγω επίθεση αναδεικνύει το πόσο μακριά βρίσκονται ορισμένα τμήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας από την κατανόηση της συμβίωσης με τους μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους σε συνθήκες ειρήνης, ηρεμίας και ανεκτικότητας και αποτελεί μια πρόσθετη απόδειξη ότι το όραμα των δύο κρατών της τουρκοκυπριακής πλευράς αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό πρότυπο για τη λύση του Κυπριακού».Μετά τους στοχευμένους εμπρησμούς στην Ελλάδα για την αποδυνάμωση της Πολεμικής Αεροπορίας και την υπονόμευση της κάλυψης-απόκρυψης του Στρατού Ξηράς σε Ρόδο και Αλεξανδρούπολη -ειδικά από εναέρια μέσα… οι παροικούντες έχουν γνώση!-, ξεκίνησαν οι προβοκάτσιες και στην Κύπρο. Οι καλά συντονισμένες προπαρασκευαστικές πολεμικές ενέργειες, εργαλειοποιώντας τον δούρειο ίππο της λαθρομετανάστευσης, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εκτέλεσης. Προδήλως, η προβοκάτσια στο ισλαμικό τέμενος -το οποίο έχει και στο παρελθόν (ΕΔΩ) γίνει στόχος παρόμοιων ενεργειών- συνδέεται με την επίθεση των Τουρκοκύπριων σε μέλη της UNFICYP (ΕΔΩ) αλλά και τα επεισόδια στην Χλώρακα της Πάφου (ΕΔΩ), το βράδυ της Κυριακής (στις 18:00 την Κυριακή 27/08/2023), μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό (sic). 
Συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2023/08/blog-post_956.html

Απάντηση