#Ελευθερία : Η #αντικατοχική #εκδήλωση της #Πρωτοβουλίας #Μνήμης #Ισαάκ Σολωμού #2023

#Ελευθερία : Η #αντικατοχική #εκδήλωση της #Πρωτοβουλίας #Μνήμης #Ισαάκ Σολωμού #2023

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού στέλνει περήφανο χαιρετισμό σε όλους όσοι έφτασαν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας το Σάββατο 5 Αυγούστου για τη μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού.

Στέλνει χαιρετισμό γιατί όσοι ήταν εκεί, ένωσαν τις φωνές τους με τους μοτοσικλετιστές, τους ποδηλάτες, τους δρομείς, τους κολυμβητές και το πλήρωμα της φουσκωτής λέμβου, που έφτασαν εκεί από τον Πύργο της Αγίας Τηλλυρίας μετά από πολλά πολλά χιλιόμετρα για την πεντασύλλαβη ελευθερία.

Στέλνει περήφανο χαιρετισμό γιατί αγνόησαν τις εκκλήσεις για άλλου είδους εκδηλώσεις, αγνόησαν τις εκκλήσεις για συμβιβασμό και τραγούδησαν ξανά για την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Καρπασία, τη Μεσαορία, τη Λευκωσία, τον Τάσο και τον Σολωμό.

Στέλνει περήφανο χαιρετισμό και μια υπόσχεση στις οικογένειες των δύο λεβεντών ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν επικρατήσει η δικαιοσύνη, αν δεν τιμωρηθούν οι δολοφόνοι τους, αν δεν φτάσει το μήνυμά τους σε κάθε γωνιά μιας ελεύθερης Κύπρου.

Η ιστορία ήταν παρούσα, εκεί στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Εκεί επέλεξε να παραστεί, γιατί οι αντικατοχικές εκδηλώσεις γίνονται στα οδοφράγματα. Εκεί, για να σιγοτραγουδήσει κι αυτή, στο πλευρό της δικαιοσύνης, τον Ύμνο εις την Ελευθερία.

Απάντηση