Για την αντικατοχική στη Δερύνεια που θα μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

Για την αντικατοχική στη Δερύνεια που θα μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

Ζούμε σε μια εποχή που έχει απωλεσθεί η έννοια κάθε λογικής και η οποιαδήποτε διάθεση από την πολιτική ηγεσία, για αντίσταση και πρόθεση για Απελευθέρωση.

Ο νόμιμος δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, προσκάλεσε στην Αντικατοχική Εκδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνειας, λίγα μέτρα από το σημείο εκτέλεσης του Τάσσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, τον κατοχικό ψευδοδήμαρχο Αμμοχώστου (!!!) ο οποίος στο άνοιγμα των Βαρωσίων από τον Ερντογάν ήταν παρόν και χειροκροτούσε.Παρόν στην εκδήλωση θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δε πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, δήλωσε οτι όλο αυτό δεν είναι προβληματικό, καθώς κάθε χρόνο συμμετέχουν και τουρκοκύπριοι στην αντικατοχική.

 • Με ποια λογική ο παράνομος κάτοχος συμμετέχει στην Αντικατοχική; Φανταστείτε να έκαναν αντικατοχική στην Κάνδανο και να προσκαλούσαν τον Στούντεντ.
 • Ο ψευδοδήμαρχος, προκειμένου να συμμετάσχει, κλήθηκε να καταδικάσει την Εισβολή, την Κατοχή, την Εθνοκάθαρση, τον Εποικισμό και τα υπόλοιπα 5 εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, που έχουν επιτελεσθεί τα τελευταία 49 έτη στην Κύπρο από τούρκους, τουρκοκυπρίους και εποίκους; Αν όχι, τότε …..


 • Η συμμετοχή του ψευδοδημάρχου μαζί με τον νόμιμο δήμαρχο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με παράλληλη δημόσια δήλωση της Προέδρου της Βουλής περί μη προβληματικής κατάστασης, αποτελούν αναγνώριση των κατοχικών “αρχών” από την πίσω πόρτα;
 • Αν ναι, από ποιον και πότε έλαβαν τέτοια νομιμοποίηση οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου; Το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, μορφή του οποίου αποτελεί και η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, είναι εν ισχεί και μπορεί να παυθεί μόνο με νέο δημοψήφισμα.
 • Είναι της ίδιας βαρύτητας η συμμετοχή στην αντικατοχική ενός ιδιώτη τουρκοκυπρίου με την συμμετοχή του ψευδοδημάρχου;
 • Επιχειρείται αλοίωση του πνεύματος και νοήματος των αντικατοχικών, από εκδήλωση ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ και ΑΕΝΑΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ σε ένα πανηγύρι στο οποίο στόχος είναι να εξωραϊσθεί ο δολοφόνος, βιαστής, κλέφτης (τουρκία) και να παρουσιασθούν οι τουρκοκύπριοι ως μια μειονότητα που υπόκεινται σε διωγμούς από την τουρκία.
 • Η Τουρκία παραδοσιακά, είναι κράτος δολοφόνος και θα πρέπει να πληρώσει για τα 9 εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που έχει και συνεχίζει να διαπράττει στην Κύπρο.
 • Οι τουρκοκύπριοι, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθώς συμμετείχαν στο έγκλημα που συντελείται.
 • Ακόμη και όσοι δεν συμμετείχαν στο έγκλημα, συμμετείχαν και συμμετέχουν στην κλεπταποδοχή αφού δέχθηκαν να κάνουν δικά τους τα σπίτια, το χώμα και τις περιουσίες των 220.000 (που τώρα έχουν φτάσει στους 300.000)προσφύγων.
 • Από την ηγεσία να φανεί αντάξια των περιστάσεων. Αν η λύση του Κυπριακού που προτείνουν είναι να αναγνωρίσουμε την Κατοχή, έπρεπε να μας το πουν προεκλογικώς (κι όχι να κρύβονται τεχνηέντως) ώστε να μην τους ψηφίζαμε.
 • Από τους τουρκοκύπριους, να σταματήσουν να το παίζουν σε διπλό ταμπλό. Αποφασίστε με ποιον είστε. Αν καταπιέζεστε από την τουρκία και τον εποικισμό, καταδικάστε την Εισβολή και ζητείστε από τον ΟΗΕ να σας λύσει το πρόβλημα όπως γίνεται και σε άλλα κράτη. Πόσες τουρκοκυπριακές εταιρείες που κάνουν lobbying στις ΗΠΑ εναντίον της καταπίεσή σας από την τουρκία, δημιουργήσατε;
 • Από τους Ελληνες της Κύπρου και απανταχού, να συνεχίσουν τον Αγώνα και να πάψουν να αυτοδικαιολογούνται με το ότι 49 χρόνια είναι πολλά και κουράστηκαν. Όποιος κουράστηκε να πάει για ύπνο. Και τα 49 χρόνια για ένα Έθνος που μετράει ήδη 10.000 χρόνων ιστορίας και θα συνεχίσει να μετράει, είναι ένα τίποτα. Άλλωστε τα 57 χρόνια κατοχής της Πόλης (1204 – 1261) δεν τα θυμάται κανείς. Ήταν μια μικρή παρένθεση.


Εμείς θα είμαστε στη Δερύνεια, για να τραγουδίσουμε το:

” Θα σταθούμε στη Γη που μας γέννησε”

και να διαδηλώσουμε για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ που ήταν γραμμένη στην μπλούζα του.

.


Απάντηση