Συνωμοσία σιωπής, ένοχης ανοχής υπέρ της Τουρκίας…

Συνωμοσία σιωπής, ένοχης ανοχής υπέρ της Τουρκίας…

Πως μπορείτε να ανέχεστε και να καταδέχεστε λεφτά από τον θύτη/Τουρκία ως χρηματοδότη της ΔΕΑ;

Διάβασα το άρθρο του συνάδελφου Ανδρέα Παράσχου στον «Φιλελεύθερο» με το χαρακτηριστικό τίτλο «Βιώνουμε μια συνωμοσία σιωπής». Για το θέμα των αγνοουμένων μας και τις διεργασίες της περιβόητης ΔΕΑ (Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων). Ένα θέμα για το οποίο ο συνάδελφος από το 1995 γράφει, ερευνά, και ερωτά, αλλά κανείς δεν απαντά. ..«… Αυτό που υποδόρια θέλουν να περάσουν είναι η θετική συμβολή της Τουρκίας στο ζήτημα των αγνοουμένων, αλλά και την εξίσωση των ευθυνών των δύο πλευρών…Η Λευκωσία να απαντήσει το τι προγραμματίζει να κάμει για τους αγνοούμενους που ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί. Τα Ηνωμένα έθνη να λογοδοτήσουν για τα περίπου120 εκατ. Που έχουν αναλωθεί στο Πρόγραμμα Εκταφών από το 2004…Η ΕΕ να ζητήσει λογαριασμό πως προς το πώς χρηματοδοτούνται τα λεφτά του Ευρωπαίου πολίτη που δίνονται για εκταφές…», έγραψε.

Στις 29 Μαΐου 2018 έστειλα ανοικτή επιστολή στην Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων της Κυπριακής Βουλής με τίτλο « Ο τέλειος αυτό-εξευτελισμός του θύματος» για την ανοχή των τουρκικών εγκλημάτων, με κατάλογο των προηγούμενων άρθρων μου για το θέμα και την ίδρυση της ΔΕΑ. Καμία απάντηση… Και η οποία δημοσιεύθηκε στην «Σημερινή» 2.6.2018 εδώ :

Ανοικτή επιστολή: Ο τέλειος αυτο-εξευτελισμός του θύματος

Η συνωμοτική σιωπή είναι απότοκη της ένοχης ανοχής τους στην ίδρυση της ΔΕΑ το 1981 και τους περιοριστικούς όρους εντολής της.

Όταν με την ένοχη συνωμοτική συμμετοχή του ΟΗΕ, του τότε ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό του φιλότουρκου Αργεντινού Ούγκο Γκόμπι (τιμήθηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ) και του ιδίου του ΓΓ Κούλτ Βάλτχάιμ, διευθετήθηκε (με την ανοχή και δικών μας) όπως οι Όροι Εντολής της ΔΕΑ απαγορεύουν την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια των θανάτων με σκοπό την απόδοση ευθυνών για τους δολοφονίες. Οι δύο απαράδεκτες συγκεκριμένες παράγραφοι στους Όρους Εντολής της που μέχρι σήμερα γίνονται ανεκτοί από όλους στην Κύπρο και τον ΟΗΕ για να εξασφαλίζονται τα τουρκικά συμφέροντα, είναι:

Παράγραφος 9 – «Όλη η διαδικασία και τα αποτελέσματα των ερευνών της Επιτροπής θα είναι αυστηρώς εμπιστευτικά. Οιαδήποτε παραβίαση του κανόνα αυτού θα ήθελε θέσει το έργο της Επιτροπής σε κίνδυνο».

Παράγραφος 11 – «Η Επιτροπή δεν θα επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνη για τους θανάτους οιωνδήποτε αγνοουμένων ή να ερευνήσει την αιτία τέτοιων θανάτων».

Έγραψα τέσσερα τουλάχιστον άρθρα ξεσκεπάζοντας το όλο θέμα στην «Σημερινή», και για την βράβευση του Γκόμπι από την Τουρκία, για το ρόλο του υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

1) Σημερινή 11 Νοεμβρίου 2015

«Πώς έγινε «δικοινοτικό» το θέμα και πώς «θάφτηκε» η δικαιοσύνη

Οι Ευθύνες του ΟΗΕ για τους αγνοούμενους – Ο ρόλος του Γκόμπι υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και οι βρετανικές του ράχες…» Μέρος Α’, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ γιατί το αρχείο της «Σημερινής» δεν βγάζει την έκδοση της 11/11/2015 : https://olympiada.wordpress.com/2015/11/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/

2) Σημερινή 12 Νοεμβρίου 2015

«Το τουρκικό ΥΠΕΞ βραβεύει τον Γκόμπι» Μέρος Β’

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/283157/to-tourkiko-ypeks-vravevei-ton-gkompi

3) Σημερινή 3 Αυγούστου 2016

«Θύτης και χρηματοδότης η Άγκυρα!»

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/352072/thytis-kai-xrimatodotis-i-agkyra

4) Σημερινή 10 Αυγούστου 2016

« Νομικές, πολιτικές και ηθικές ευθύνες»

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/353795/nomikes-politikes-kai-ithikes-efthynes

Ρώτησα την Επιτροπή πως ανέχονται τον εξευτελισμό να δέχονται χρηματοδότηση από τον θύτη που τους δολοφόνησε και αρνείται για 44 χρόνια να φανερώσει που τους έκρυψε.

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΔΕΑ και θα επιβεβαιώσετε ότι η Τουρκία (ναι η Τουρκία!) είναι η 3η μετά την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, χρηματοδότης της Επιτροπής!!! Παραθέτω τη πρόσφατη κατάσταση Δωρητών 2006-2023 (σε ευρώ).

Κάλεσα (το 2018) την Επιτροπή να αναλάβει την αποτελεσματική τροποποίηση των Όρων Εντολής της ΔΕΑ, να τροχοδρομήσει την αναγκαία και πρέπουσα διαδικασία, όπως το Κράτος προχωρήσει σε εντάλματα σύλληψης όλων των γνωστών εμπλεκομένων στις δολοφονίες Ελλήνων κατά και μετά τις δύο τουρκικές εισβολές του 1974, με την βοήθεια ευρωπαϊκών και άλλων ξένων υπηρεσιών, με σκοπό την εκδίκαση τους και την απονομή δικαιοσύνης.

Δεν μπορεί βετεράνοι της ΕΟΚΑ να πήραν την Βρετανία στα βρετανικά δικαστήρια για εγκλήματα των ετών 1955-59 αλλά η ίδια η ΚΔ και η Βουλή της, να ανέχονται ομολογίες από τους ίδιους τους δολοφόνους (ζώντες) για δολοφονίες και εξοντώσεις Ελλήνων κατά και μετά τις δύο τουρκικές εισβολές μέχρι σήμερα, και να μην κάνουν τίποτα! Πως μπορείτε κυρίες και κύριοι να ανέχεστε και να καταδέχεστε λεφτά από τον θύτη/Τουρκία ως χρηματοδότη της ΔΕΑ;

‘Όπως έγραψα στις 3.8.2016 στο άρθρο μου «Θύτης και χρηματοδότης η Άγκυρα», το θέμα της Δικαιοσύνης είναι ανοικτό για την Κυπριακή Δημοκρατία για εγκληματική έρευνα και δικαστική διαδικασία στα τοπικά της δικαστήρια βασισμένη στη νομοθεσία, όπως πληροφορούμαι, του 1966, όταν εισήγαγε τις Συμβάσεις της Γενεύης στην κυπριακή νομοθεσία. Επιπλέον, η ΚΔ είναι ελεύθερη να ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να κάνουν ό,τι έκαναν στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Σιέρα Λεόν, της Ρουάντα με ένα ad hoc δικαστήριο στη Χάγη. \

Αλλά τι λέμε. Όταν Κυβέρνηση και Βουλή καταδέχονται χρηματοδότηση από τον θύτη. Την Τουρκία. Που κατέχει στρατεύματα στα κατεχόμενα μας εδάφη, που δολοφόνησαν, εκτέλεσαν με σφαίρες στο κεφάλι, που έθαψαν ζωντανούς αγνοουμένους μας, που πέταξαν τα κορμιά τους στη θάλασσα και που εξαφάνισαν μεταφέροντας τους στην Τουρκία και ένας Θεός γνωρίζει κάτω από ποιες μεσαιωνικές και βάρβαρες συνθήκες εκτέλεσης…«Υποδόρια θέλουν να περάσουν τη θετική συμβολή της Τουρκίας»!

Ωμές ομολογίες

Γραπτώς ολόκληρη η συνέντευξη του Τ/κ δολοφόνου Ε/κ αμάχων


Συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2023/07/blog-post_18.html

Απάντηση