Ακάθιστος Ύμνος:Standing Ovation στην υπέρμαχο Στρατηγό! Σύνθημα 1397 χρόνων που τραγουδούν εκατομμύρια “οπαδοί”.

Ακολουθήστε μας στα Social Media:


Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

“Έκφραση ευγνωμοσύνης για τη νίκη! Η δύναμή σου είναι ακατανίκητη. Γι’αυτό σου στέλνουμε θερμές ευχαριστίες”, αναφέρει το σύνθημα.

Standing Ovation: διαρκές όρθιο χειροκρότημα ως ένδειξη σεβασμού ή αποδοχής με παλαμάκια και επευφημικές κραυγές σε όρθια στάση του κοινού

Υπέρμαχος Στρατηγός: Ο χαρακτηρισμός που αποδόθηκε στην Παναγία μετά τη νίκη των Βυζαντινών στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες και τους Άβαρους το 626 μ.Χ.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις εκκλησιές της Ορθοδοξίας πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίοι Χαιρετισμοί προς την Παναγία. Πρόκειται για την  Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, η οποία ψάλλεται τους ιερούς ναούς κατά τις πρώτες πέντε εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την ημέρα της Παρασκευής.

Προοίμιο του Ακάθιστου Ύμνου είναι το «Τῇ ὑπερμάχῳ Στρατηγῶ», οι στίχοι του οποίου έχουν ιστορικές προεκτάσεις όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά και για τον Ελληνισμό. Γιατί η έμπνευση του στιχουργού προέρχεται από πραγματικό ιστορικό γεγονός.

Αναφέρει ο ύμνος:

Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.


Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου, στην πηγή:

https://www.sportdog.gr/category/blogs/article/759933/standing-ovation-se-ypermaxo-strathgo-synthhma-1397-xronwn-poy-tragoydoyn-ekatommyria-opadoi?fbclid=IwAR11WIovdiTVUqu7j_DA1bjMWZD3CJ4d4zQVVqLhLmPz6G6rvoY9BwY3E64

Απάντηση