Έρχεται ο Χόκσταϊν;;;

Ακολουθήστε μας στα Social Media:


iEpikaira.- Ο Ελληνοκύπριος έγκριτος δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος με δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο Κύπρου (4/12/22) επιβεβαιώνει τα όσα γράφουμε στο iEpikaira εδώ και μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Ανώτερος Σύμβουλος Ενεργειακής Ασφάλειας (Senior Advisor for Energy Security) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν, λαμβάνει και επίσημα το πράσινο φως από την ΕΕ για την επίτευξη συμφωνίας διαμοιρασμού των ενεργειακών πόρων της Κύπρου (σε πρώτη φάση…). Οι πηγές του Κ. Βενιζέλου επιβεβαιώνουν ότι:

“[Η αξιωματούχος της ΕΕ] Angelina Eichhorst έκανε λόγο στους Κύπριους συνομιλητές της για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αμερικανού αξιωματούχου Άμος Χόκσταϊν”.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Κασουλίδης είχε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022  δηλώσει δημόσια ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον Άμος Χόκσταϊν για να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας για τα ενεργειακά της Κύπρου όμοια με το ισραηλολιβανικό μοντέλο κατά το οποίο οι δύο πλευρές (οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση) πέτυχαν να συνάψουν συμφωνία χωρίς κατ’ ιδίαν επαφές. 

Στις 18/11/22 επισημάναμε στο παρόν βήμα ότι:

“Η λογική του Χόκσταϊν είναι να προωθηθούν κι άλλα ενεργειακά project στην Αν. Μεσόγειο ώστε να προκύψουν διακρατικές συμφωνίες και συνεργασίες οι οποίες διαφορετικά θα ήταν σχεδόν ανέφικτες. Με αυτόν τον τρόπο θα αμβλυνθούν οι όποιες διαμάχες και θα αποφευχθούν οι διενέξεις. Αυτό σαν ιδέα φυσικά ακούγεται πολύ ελκυστικό αλλά το ζήτημα είναι οι συμφωνίες που θα προωθηθούν, να γίνουν βάσει του Δικαίου της Θαλάσσης, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, και όχι βάσει των παράνομων και εξόφθαλμα φιλοτουρκικών προβλέψεων του χάρτη Μπάιντεν, του οποίου «αρχιτέκτονας» υπήρξε ο ίδιος [ο Χόκσταϊν] κατά δήλωσή του“.

Και προσθέσαμε ότι:

“[Θέλουμε] να προειδοποιήσουμε για άλλη μια φορά για την επικείμενη παρέμβαση των Αμερικανών υπό τον Χοκσταϊν για την μοιρασιά της Αν. Μεσογείου, ο οποίος για να καλλιεργήσει το κατάλληλο κλίμα θα επικαλεστεί τους ίδιους λόγους περί μοναδικής ευκαιρίας για ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών με όχημα την ενέργεια… Το ζήτημα είναι πιο θα είναι το κόστος για τον ελληνισμό από την πρόταση που θα βάλει στο τραπέζι;”


Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου, στην πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2022/12/blog-post_71.html

Απάντηση