Το ΕΚΠΑ πρωτοπόρος στις σπουδές Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Ασφάλειας

Ακολουθήστε μας στα Social Media:


«Συγκρούσεις Γεωπολιτικής Ισχύος και Ενεργειακοί Ανταγωνισμοί στη Ν/Α Μεσόγειο» είναι ο τίτλος του νέου εξ αποστάσεως προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη χρονική συγκυρία έναρξής του να είναι η πλέον εύστοχη. Η επικαιρότητα κατακλύζεται καθημερινά από τις διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, με τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας να προκαλεί διαρκή ανησυχία για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ωστόσο, η διάθεση τέτοιου περιεχομένου προγραμμάτων σπουδών προς το κοινό είναι ιδιαιτέρως σημαντική και έναν ακόμη λόγο, ο οποίος σχετίζεται με την ελλιπή πρόσβαση των πολιτών στη δια βίου μάθηση. Άλλωστε, βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η περιγραφή και ανάλυση του επιστημονικού πεδίου της Γεωπολιτικής και των Ζητημάτων Ενεργειακής Ασφάλειας, με έμφαση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κατά τρόπο απλό και κατανοητό, δίχως όμως να χάνεται η επιστημονική βάση της σχετικής συζήτησης. Όπως επισημαίνεται εντός της ιστοσελίδας του προγράμματος:

συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/protoporos-to-ekpa-stis-spoedes-yeopolitikes-kai-eneryeiakes-asfaleias_gr_6336b234e4b08e0e606cb021

Απάντηση