Για να περιοριστούν Ρωσία και Κίνα στον αρκτικό κύκλο είναι αναγκαία η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ).


Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

δημοσιογράφος


Η ένταξη έχει να κάνει με το κλείσιμο του κύκλου Rimland και όχι με την αγωνία για την ασφάλεια της Σουηδίας και Φινλανδίας. Η έξοδος απο βορρά Ρωσίας και Κίνας αποτελεί απειλή για τις ίδιες τις ΗΠΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στις αρχές του μήνα οι Ανιχνεύσεις μετέφρασαν και δημοσίευσαν ένα κείμενο από το NATO Review, το περιοδικό του ΝΑΤΟ.

Επιγραμματικά εκείνο που θα πρέπει να συγκρατήσετε είναι τα εξής:

1.-Το ΝΑΤΟ πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο στον οποίο η ευρωατλαντική περιοχή θα παραμείνει σημαντική, αλλά πιθανότατα θα γίνει δευτερεύον θέατρο στην παγκόσμια πολιτική.

2.-Στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής των ΗΠΑ.

οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποφύγουν να βαλτώσουν σε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο – μήπως αυτό αποσπάσει την προσοχή τους από τον Ινδο-Ειρηνικό.

3.-H Στρατηγική Αντίληψη πρέπει να κοιτάξει πέρα ​​από τις άμεσες προκλήσεις στην Ευρώπη και να κάνει απολογισμό της ευρύτερης μετατόπισης της παγκόσμιας ισχύος από τον Ευρωατλαντικό στον Ινδο-Ειρηνικό.

Η Ρωσία θα χαρακτηρισθεί άμεση απειλή για την Ευρώπη και η Κίνα Στρατηγική απειλή.

Αυτά βγαίνουν απο το άρθρο το οποίο επαναδημοσιεύσαμε σήμερα.

Με βάση αυτά ορισμένες σκέψεις.

1.-Ο δακτύλιος Rimland εξακολουθεί να ισχύει. Έχει σπάσει σε ορισμένα σημεία και απειλείται να σπάσει και απο βορράν με το λιώσιμο των πάγων στον αρκτικό κύκλο.

Για να περιοριστούν Ρωσία και Κίνα στον αρκτικό κύκλο είναι αναγκαία η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη έχει να κάνει με το κλείσιμο του κύκλου Rimland και όχι με την αγωνία για την ασφάλεια της Σουηδίας και Φινλανδίας. Η έξοδος απο βορρά Ρωσίας και Κίνας αποτελεί απειλή για τις ίδιες τις ΗΠΑ.


Συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2022/06/blog-post_485.html#


Παρακολουθήστε και αυτό:


Αλλά και αυτό:


Απάντηση