Κρίση προ των πυλών…


Οι χθεσινές μαζικές παραβιάσεις από την Τουρκική Αεροπορία αποτέλεσαν την ποσότητα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι χθεσινές εχθρικές ενέργειες των Τούρκων, δεν θα πρέπει να αναγιγνώσκονται ξεχωριστά από τους βανδαλισμούς στην Αγιά Σοφιά μας, την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», την διατάραξη του ισοζυγίου δυνάμεων τα επόμενα χρόνια σε θάλασσα και αέρα υπέρ υμών, την πίεση που δέχεται η τουρκική ηγεσία προκειμένου να διαλέξει πλευρά αυτή τη φορά, την απόκτηση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων από την Εθνική Φρουρά (σταματούμε εδώ), την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την αιχμηρή φρασεολογία του Ι. Καλίν εναντίον του προέδρου Μπάιντεν και άλλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ (όπως η ολοκλήρωση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο, άρνηση των ΗΠΑ για πώληση Viper στην THK, κ.α)

Η κινητοποίηση και πλήρης ανάπτυξη του Αντιαεροπορικού μας δικτύου αποτελεί κίνηση αυτονόητη για κράτη που θέλουν να ονομάζονται κράτη. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί κλιμάκωση, όπως κλιμάκωση δεν αποτέλεσε και η Διακόρευση της Kemal Reis από τη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.

Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να πετάξουμε ξανά στην Πάφο, όπως επίσης δεν έχουμε πρόβλημα να ξαναστείλουμε τα συμμαχικά F-16 της γείτονος να μαζεύουν χόρτα πέριξ του Νταλαμάν.

Αυτό που πρέπει, είναι η επικείμενη κρίση να μας βρει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ΔΥΝΑΤΟΥΣ.


https://defenceredefined.com.cy/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81/

Απάντηση