Απάντηση του Νίκου Αντωνιάδη στον Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ: “Να σας υπενθυμίσω ότι είμαι πρόσφυγας από το 1974!”

Νέα Υόρκη – 23 Φεβρουαρίου 2022

Με μια απίστευτη απάντηση στον εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Νίκος Αντωνιάδης αντέδρασε για ακόμη μια φορά στην «σιωπή» του ΓΓ.

Ο συνεργάτης του ikypros στη Νέα Υόρκη, Νίκος Αντωνιάδης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στο ότι «ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες, ως «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας». Με βάση αυτό, ο Νίκος Αντωνιάδης ρώτησε «γιατί ο ΓΓ δεν εξέδωσε ποτέ παρόμοια δήλωση σχετικά με την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κύπρου από την Τουρκία». Και πρόσθεσε ότι «πολύ σωστά αναφερθήκατε στους κινδύνους σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτός ο κίνδυνος ισχύει για όλα τα κράτη εκτός της Κύπρου; Είναι αυτή μια δίκαιη μεταχείριση σύμφωνα με τις αρχές του ΟΗΕ;”.

Οταν ο εκπρόσωπος παρέπεμψε τον Νίκο Αντωνιάδη «να κάνει έρευνα για τα όσα έχει πει ο ΓΓ για την Κύπρο», ο Νίκος Αντωνιάδης, με αφοπλιστική ετοιμότητα του απάντησε:

«Στεφάν, να σας υπενθυμίσω ότι είμαι πρόσφυγας από το 1974. Πέραν της έρευνας, δεν ξεχνώ!»

Απάντηση