Περί σύμβασης των FDI και του ρόλου των σελίδων του αμυντικού τύπου

Εκ της Συντακτικής Ομάδος,

Η σύμβαση για τις FDI

  1. Με τη χθεσινή εξέλιξη, χάνουμε το πλεονέκτημα που θα κερδίζαμε σε σχέση με το TDK σε περίπτωση που τα πλοία παραδίδονταν εξαρχής πλήρη.
  2. Το 2025 που θα παραλάβουμε τα δυο πρώτα, το TDK θα έχει ολοκληρώσει τον MLU των Barbaros και θα έχει παραλάβει και τη δεύτερη I-Class.
  3. Από 01/12/26 ως 31/12/27 θα απουσιάζει συνεχώς μια FDI(St1) προκειμένου να ολοκληρωθούν τα συστήματα επ’ αυτής.
  4. Ερωτηματικό παραμένει αν το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για την ολοκλήρωση των συστημάτων θα μετράει ως περίοδος FOS.
  5. Την πρόταση της Babcock ίσως θα πρέπει να την δούμε πολύ προσεκτικά, διότι είναι πλοία που επιτρέπουν αναβαθμίσεις και επεκτάσεις οπλισμού, διότι ναι μεν οι FDI(4.400t) θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα πλοία απ’ τις I-Class (3.000t), αλλά μην ξεχνάμε ότι από το 2028 ως το 2033 θα πέσουν στο νερό 4 TF-2000 των 8.500t.
  6. Η υποψηφιότητα της Τ31, ενισχύεται και από το γεγονός ότι το πλοίο έχει χώρο για 16 Ε-Ε διότι ήδη στο συγκεκριμένο βληματικό ισοζύγιο θα υστερούμε σε ποσοστό άνω του 1-2.
  7. Όποια όμως πρόταση και αν επιλεγεί, πλην της LCS που μας προσφέρθηκε ως MMSC και μετά που προστέθηκαν τρία (3!!!) ολόκληρα κελιά μας ξαναπροσφέρθηκε σαν HF-2 και τώρα μας ξαναπροσφέρεται σας LCS, είναι σίγουρα μεγαλύτερων δυνατοτήτων από τις επερχόμενες I-Class (πλην βλημάτων E-E).
  8. Το πρόβλημα με τη χθεσινή εξέλιξη δεν είναι ότι τα πλοία είναι ακατάλληλα (ap;o 01/01/2028…. Θα είναι αυτά που επιλέξαμε). Είναι ότι χάνεται το πλεονέκτημα της γρήγορης παράδοσης.
  9. Αν από την αρχή έλεγαν ότι θα παραλάβουμε 3 τελειωμένες το 2027, αλλά στο ενδιάμεσο θα μας έδιναν τις δύο πρώτες ημιτελείς για εκπαίδευση δεν θα αντιδρούσε κανένας. Μην είμαστε υπερβολικοί. Το διαφήμιζαν λάθος και τώρα δημιουργούνται καταστάσεις. Δυο πλοία χωρίς τελική γραμμή άμυνας για δυο χρόνια είναι πρόβλημα αλλά, στηρίζουμε  ΠΝ μέχρι τέλους.
  10. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μην έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Περί του ρόλου των ιστοσελίδων του Αμυντικού Τύπου.

Εχθές σε ένα  τρίωρο podcast που οργάνωσε σοβαρότατη εκ Κύπρου ιστοσελίδα του χώρου, συμμετείχαμε μαζί με απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλη μια ελλαδική ιστοσελίδα του χώρου.

Και με τις δυο ιστοσελίδες έχουμε συνεργαστεί και έχουμε παράξει (κατά την άποψή μας, είμαστε όμως ανοιχτοί στην κριτική) σοβαρές αναλύσεις .

Θεωρούμε πως ο ρόλος των ιστοσελίδων θα πρέπει να είναι η παροχή πρόσβασης χώρου για δημοσίευση ιδεών και απόψεων σε συντάκτες που δεν έχουν τη δική τους πλατφόρμα και πως οι ιστοσελίδες θα πρέπει να συνεργάζονται προκειμένου να παράγεται έργο το οποίο αρχικά θα ενημερώνει τους αναγνώστες, θα ενημερώνεται από αυτούς μέσω των σχολίων και επιπλέον οι μελέτες αυτές ίσως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα Επιτελεία.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, πως οι συντάκτες μιας ιστοσελίδας (αναφερόμαστε στη δική μας τουλάχιστον) δεν είναι οι φωτεινοί παντογνώστες της NASA. Μετά από ένα έτος περιήγησής μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον τριάντα (μετρημένα) accounts των οποίων οι γνώσεις είναι κατά πολύ ανώτερες των δικών μας.

Ωστόσο, κάθε ιστοσελίδα επιλέγει και με το ποιους θα συνεργάζεται, και το ύφος γραφής που θα χρησιμοποιεί και τη θεματολογία που θα πραγματεύεται. Αυτό είναι θεμιτό και σεβαστό. Αυτό όμως που είναι ανεπίτρεπτο, είναι μια ιστοσελίδα να επιλέγει το ποιοι θα την διαβάζουν !!!

Ναι το ζήσαμε κι αυτό.

Ιστοσελίδες μπλοκάρουν αναγνώστες με τη δικαιολογία πως αυτοί είναι πληρωμένα trolls από ανταγωνιστές !!! Δηλαδή, όποιος διαφωνεί έστω και με το λάθος τρόπο, απαγορεύεται να μας μιλάει !!!

Και να ήταν μόνο αυτό;

Παρατηρούνται ιστοσελίδες που έχουν την απαίτηση όποιος συνδιαλέγεται με accounts από τα οποία έχουν δεχθεί κριτική (ξαναλέμε έστω και με τον λάθος τρόπο) να πρέπει να δηλώσει πρώτα την  υποτέλεια του σε αυτές, να πει το αποτάσσομαι τον τάδε λογαριασμό και μετά να καταδεχτούν να του απαντήσουν !!!!!

Παίδες, κάτσετε τη μπάλα λιγάκι κάτω, που λέμε και στην Κύπρο. Ηρεμήστε λίγο.

Αν δεν αντέχετε την κριτική αλλάξτε θεματολογία.

Ευτυχώς που δεν μας κυβερνάτε.


Λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο μοτίβο. Όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος (αρκεί να εναρμονίζεται με τη νομοθεσία και τη δεοντολογία). Όποιος επιθυμεί να κρίνει τα γραφόμενά μας είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος δεν επιθυμεί να μας διαβάζει είναι σεβαστός από εμάς.

Ούτως ή άλλως, το οτιδήποτε γράφεται έχει δόσεις υποκειμενικότητας. Αλίμονο να ποινικοποιήσουμε την άποψη.


Για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα:

Το ποια ήταν η άποψή μας για τις φρεγάτες την αναφέραμε (διαβάστε πιο κάτω).

Το ποια είναι η άποψή μας για τις κορβέτες ή ότι άλλο είναι την αναφέραμε στο παρόν άρθρο.


Αλλά είναι απλά η άποψή μας.

Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό που το 2028 (τελικά) θα έχει τις φρεγάτες με τη διαμόρφωση που τις ζήτησε.


1 σχόλιο

Απάντηση