Το κλείσιμο του Κυπριακού αλά Τούρκα με εργαλείο τον EastMed!


αναδημοσιεύουμε από το i-epikaira.blogspot.com


Non paper, East Med, Χόκσταϊν, τουρκικό ντοκιμαντέρ, χάρτης Μπάιντεν, και στη κορφή αγωγός μέσω Τουρκίας και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ κατεχομένων (ή προσάρτηση; ή ότι λάχει εφόσον τελικός προορισμός είναι η πλήρης τουρκοποίηση!) – το θέμα δεν είναι το φυσικό αέριο αλλά η περιφερειακή ηγεμονία της Τουρκίας.

Φανούλα Αργυρού

Τις τελευταίες τρείς εβδομάδες, παίχτηκε εις βάρος της Κύπρου και των ελληνικών συμφερόντων ένα κακοσκηνοθετημένο αλλά προ-συμφωνημένο θέατρο. Με γνωστούς πρωταγωνιστές και κομπάρσους. Με στόχο να στριμώξουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε βαθμό που να νομίζει ότι δεν έχει επιλογή από το να δεχθεί την τουρκική απαίτηση για δύο κράτη, πλήρης αναγνώριση, με μοιρασιά τόσο του νησιού όσο και των φυσικών της πόρων (ΑΟΖ). Με άλογο τον αγωγό EAST MED. Φτάνει να έχουν «έξυπνους και δεσμευμένους ηγέτες σε όλες τις πλευρές της κυπριακής διένεξης…»


Το θέατρο ξεκίνησε με ένα non paper από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ( το «πετσετάκι» κατά τον Καθηγητή κ. Ι. Μάζη) στις 6 Ιανουαρίου 2022 γνωστοποιώντας στην ελληνική κυβέρνηση την άρνηση της Ουάσιγκτον να στηρίξει τον EastMed.

Με πανομοιότυπο non paper να στάλθηκε και σε Λευκωσία και Τέλ Αβίβ, αλλά και στην Τουρκία. (Σωτήρη Σιδέρη omegapress.gr 7/1/2022).
Ευθύς την επομένη 7/1/22 εμφανίστηκε… το πρώτο μέρος ντοκιμαντέρ τουρκικού καναλιού TRT «The Pipe Dream» το οποίο ήταν ήδη έτοιμο προφανώς από το 2021.

Στις 10/1/22 πήρε σειρά η περιβόητη ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ουσιαστικά να σεκοντάρει τόσο το ντοκιμαντέρ όσο και το non paper, το οποίο δεν φαίνεται να είδε κανένας ακόμα. (Και αυτοί που εμμέσως ισχυρίζονται ότι το είδαν δεν το δημοσιεύουν για λόγους ακατανόητους.)


Η κύρια πράξη του θεάτρου ολοκληρώθηκε στις 14/1/22 με το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ. Στο οποίο συντονισμένοι όλοι οι κομπάρσοι (μαζί και δικοί μας!) με πρωταγωνιστή τον Άμος Χόκσταϊν «συν-υπέγραψαν» ως ασύμφορο και μη βιώσιμο τον EastMed. Αλλά, θα είναι βιώσιμος και θα συμφέρει μια χαρά μόνο αν συμμετέχει και η Τουρκία στον αγωγό. Να έχει μερίδιο και η Τουρκία στην ΑΟΖ Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με το πιο κάτω αναγνώριση και των κατεχομένων!

συνεχίστε την ανάγνωση του εξαιρετικού άρθρου, στην πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2022/01/eastmed_31.html

Απάντηση