Συνέντευξη κ. Γιώργου Κολοκασίδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, το 1960, φοίτησε στο δημοτικό του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Κύκκου. Σπούδασε αρχικά Οικονομικά, στο London School of Economics (LSE) και κατόπιν Νομικά στην Οξφόρδη.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, σε κάθε ευκαιρία, η βασική του παιδεία είναι καθαρά ελληνική κι αυτό είναι κάτι που κουβαλά μέσα του, σε όλη του τη ζωή. Στη σκέψη του, η ελληνικότητα στην Κύπρο έχει μια ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Έλληνες είναι συνεχώς υπό απειλή. Κι όταν κάποιος είναι συνεχώς υπό απειλή, η παράδοσή του αποκτά μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα…


«…αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Διότι αυτός ο τόπος είναι και δικός μου και δεν τον χαρίζω. Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σας καλώ κι εσάς. Πάρτε την απόφαση. Αγωνιστείτε για τις πεποιθήσεις σας…»


«Αντιστρατευόμενοι τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, δεν διεξάγουμε απλώς μάχη κατά μιας ταμπέλας. Είναι το περιεχόμενο που είναι προβληματικό και είναι αυτό που οι πολίτες δεν δέχονται»


«Έλεγα πάντοτε ότι μόνο ένας πατριωτισμός υπάρχει και αυτός είναι ο πατριωτισμός της πατρίδας. Κανείς άλλος»


«Οι προεδρικές εκλογές του 2023 είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. Μαζί να ολοκληρώσουμε αυτή τη σύγκρουση, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, για να κτίσουμε με αυτές έναν καινούργιο κόσμο»


Απάντηση