Κυπριακά UAS | Και όμως γίνεται σοβαρή δουλειά από το Ινστιτούτο Κύπρου – Φωτογραφίες & VIDEO

αναδημοσιεύουμε από το defenceredefined.com.cy


Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αφοσιωμένοι στο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας, το προσωπικό της ομάδας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (USRL) του Ινστιτούτου Κύπρου, επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την επιτήρηση και την ασφάλεια της χώρας. Αποστολή της ομάδας, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS). 

Το εργαστήριο USRL, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετρά 12 χρόνια ζωής και έχει σε εξέλιξη 9 ερευνητικά έργα, ενώ συμμετέχει παράλληλα σε ένα (1) από τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης Άμυνας (EDIDP). Η ομάδα και το πρόγραμμα παρέχει υπηρεσίες σε ερευνητικά έργα που απαιτούν τη χρήση εξειδικευμένων UAS. Το USRL, έχει συνάψει 10 συνεργασίες, επτά (7) δημοσίου συμφέροντος και τρεις (3) ιδιωτικού, στις οποίες συγκαταλέγονται το Υπουργείο Άμυνας, η Αστυνομία και το Τμήμα Δασών. 

Το εργαστήριο υπάγεται στο Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή (CARE-C) του Ινστιτούτου Κύπρου και εξειδικεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη Μη-Επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και τεχνολογιών. Το USRL έχει μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μικρών, ελαφρών και οικονομικά αποδοτικών drones με δυνατότητες αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης και video/θερμικές κάμερες.

συνεχίστε την ανάγνωση στην πηγή:

1 σχόλιο

  1. η Κυπρος μην διαθετωντας Αεροπορια μπορει ανετα να επικεντρωθει σε συμπαραγωγες με την βοηθεια του Ισραηλ στην αναπτυξη μη επανθρωμενων για καθε χρηση….τομεας που ουσιαστικα αντικαθιστα την Πολεμικη Αεροπορια οπως βλεπουμε….[τα 6ης γενιας μαχητικα πχ των ΗΠΑ θα ειναι μη επανδρωμενα με χρηση Τεχνητης Νοημοσυνης στο ”πιλοτηριο”…..ιπταμενα ρομποτ δλδ μη ”τηλεκατευθυνωμενα” μα αυτονομα!]

Απάντηση