Συνέντευξη Ισμαήλ Ντεμίρ

Η συνέντευξη του Προέδρου της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας, που είχαμε υπογραμμίσει ότι θα ελάμβανε χώρα προκειμένου να  αποσαφηνίσει την εξέλιξη των κύριων εξοπλιστικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), έλαβε χώρα στις 06 Σεπτεμβρίου.

Τα κύρια σημεία που θίχτηκαν είναι τα κάτωθι:

  • «Δεν υπήρξε καμία διακοπή στα έργα» Αναφέροντας ότι η αμυντική βιομηχανία  διήλθε την περίοδο της πανδημίας με σλόγκαν «Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε την πορεία μας», ο Ντεμίρ είπε: «Δεν υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στα έργα μας. Όπως μπορείτε να δείτε, κάνουμε συνεχώς παραδόσεις (των νέων συστημάτων). Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πρέπει να τρέξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να κοιτάμε συνεχώς το μέλλον για να κάνουμε καλύτερα από ό, τι έχουμε κάνει. Αντί να πούμε «τα πήγαμε πολύ καλά», θα ήταν πιο ωφέλιμο να πούμε «θα τα πάμε ακόμη καλύτερα», είπε.
  • «Η χώρα μας δεν είχε το δικό της εγχώριο και εθνικό σύστημα αεράμυνας πριν από 3 χρόνια. Πραγματοποιήσαμε παραδόσεις SUNGUR, HİSAR A+ και HİSAR O+, οι οποίες έχουν ανατεθεί πρόσφατα. Με τα HİSAR A+ και HİSAR O+ έχουμε δημιουργήσει μια άμυνα έως περίπου 20 χιλιόμετρα, αλλά θα προχωρήσουμε σε έναν φάκελο αποστολών μέχρι τα 70 με 100 χιλιομέτρα με το SİPER. Μετά από αυτό, θα ξεπεράσουμε το SİPER, προχωρώντας  σιγά σιγά προς ένα σύστημα όμοιο του S-400. Σε 5 χρόνια, θα περάσουμε από αυτά τα επίπεδα συμπληρώνοντάς τα ».
  • «Αυτήν τη στιγμή πρόκειται να παραγγείλουμε την έκδοση εδάφους – εδάφους του ATMACA».
  • «Το έργο μας για τορπίλες συνεχίζεται».
  • « Ο ηλεκτρονικός πόλεμος αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του επιχειρησιακού πεδίου. Αρχίσαμε να παραδίδουμε πολύ σημαντικά προϊόντα στον τομέα αυτό. Λαμβάνει χώρα ένας οργασμός στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Χρησιμοποιήσαμε τα ΜΕΑ μας, αλλά οι αντίπαλοί μας είχαν συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τις δυνατότητες και τα πρότυπα χρήσης των ΜΕΑ. Αν μείνουμε εδώ, θα μας πιάσουν. Το ερώτημα που μας ταλαιπωρεί είναι πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ΜΕΑ μας για Ηλεκτρονικό Πόλεμο και να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους. Πρέπει να παράξουμε συστήματα που θα κάνουν πιο προηγμένες εργασίες, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας στο ηλεκτρονικό περιβάλλον χωρίς διακοπή, πώς μπορούμε να βρούμε την τοποθεσία μας σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχει σύστημα GPS ; Στους τομείς αυτούς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνολογίες. Μας απασχολούν όλα αυτά. Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις εδώ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας πρέπει να είναι ασταμάτητες στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Οι επικοινωνίες τους πρέπει να είναι άθραυστες. Πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια την επίτευξη των στόχων. Κάνουμε κάθε δυνατή τεχνολογική μελέτη ».
  • « Στα μη επανδρωμένα συστήματα που περιλαμβάνουν χερσαία και θαλάσσια οχήματα, αναπτύσσονται διάφορα πρωτότυπα. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση και άλλα σε φάση κατασκευής. Έχουμε μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα επιφανείας και υποβρύχια. Υπάρχουν μελέτες μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους. Υπάρχουν μελέτες για ελαφριά, μεσαία και βαριά συστήματα. Επί του παρόντος, δοκιμάζονται πρωτότυπα τόσο για αυτόνομα όσο και για τηλεχειριζόμενα οχήματα. Υπάρχουν αυτά που χρησιμοποιούνται στο πεδίο και αυτά που είναι ενσωματωμένα με διάφορα όπλα. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τις αγέλες μη επανδρωμένων θαλάσσιων οχημάτων. Τα πειράματα συνεχίζονται. Το πρόγραμμά μας συνεχίζεται».
  • « Μετατρέψαμε το μη επανδρωμένο drone ŞİMŞEK σε πύραυλο κρουζ. Και αυξήσαμε και διαφοροποιήσαμε το εύρος των πυρομαχικών στα UAV και τα SİHA ».
  • Ο Ντεμίρ είπε ότι πριν κάποια χρόνια  υπήρχαν σε εξέλιξη 65 έργα στην αμυντική βιομηχανία ενώ σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 750, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • «Το  AKINCI, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα είναι εξοπλισμένο με διάφορους κινητήρες και πυρομαχικά».
  • Σχετικά με τους τουρκικούς κινητήρες:

«Ο κινητήρας για τα άρματά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές. Οι κινητήρες UAV μας άρχισαν να χρησιμοποιούνται. Βγήκαν τα πρώτα πρωτότυπα του κινητήρα του ελικοπτέρου μας »

  • Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Αεροσκαφών (MMU), ο Ντεμίρ είπε: «Έχουμε εισέλθει σε ένα πολύ φιλόδοξο έργο 5ης γενιάς όπως το MMU». Όταν ρωτήθηκε για την κοινή παραγωγή αεροσκαφών με τη Ρωσία, ο Ντεμίρ είπε: «Μιλάμε με όποιον θέλει να συνεργαστεί με τους όρους μας. Δεν θα περιμένουμε καμία χώρα. Είμαστε στο δρόμο μας τώρα. Η διαδικασία σχεδιασμού μας συνεχίζεται, ξεκινήσαμε ακόμη και την παραγωγή ορισμένων τμημάτων. Ως εταιρική σχέση, τους είπαμε ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να γίνουν εταίροι σε αυτό το πρόγραμμα από φιλικές και συμμαχικές χώρες .Περιμένω με ανυπομονησία το Εθνικό Αεροσκάφος
  • Ανυπομονώ επίσης για τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη μας και τον πύραυλό μας να πάει στο διάστημα »
  • «Η IDEF πήγε πολύ καλά. Συζήτησα με περίπου 40 αντιπροσώπους. Όλοι είπαν: «Τώρα καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω η Τουρκία». Τα επιτεύγματά μας στην Αμυντική Βιομηχανία είναι η βιτρίνα μας. Η απόδοση των προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στις πραγματικές επιχειρήσεις, δημιούργησαν παρείχε κάποια ευαισθητοποίηση, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βλέποντας διάφορα προϊόντα εκεί ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι η Τουρκία προχωρά τώρα προς την κατεύθυνση της παγκόσμιας δύναμης. Αυτό εκφράστηκε πολλές φορές από τις αντιπροσωπείες. Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει εξαγωγές.
  •    Δίνοντας μηνύματα για τη νεολαία, ο Ντεμίρ συνέχισε ως εξής:

«Οι νέοι έπιασαν την κίνηση της αμυντικής βιομηχανίας. Χρησιμοποιώ δύο συνθήματα. Το πρώτο είναι το εξής: Αν κάτι είναι τεχνητό, το κάνουμε καλύτερα. Δεύτερον, τα όνειρά μας θα είναι μεγάλα, αλλά δεν θα είμαστε ονειροπόλοι. Το να βλέπεις μεγάλα όνειρα σημαίνει να κοιτάζεις μακρούς ορίζοντες. Δεν μπορείς να πας εκεί σφυρίζοντας. Για να γίνει αυτό που είναι απαραίτητο και να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, καλά μυαλά, προκαταρκτική εργασία, πολύς ιδρώτας, και μια σειρά άλλων παραγόντων. Το πιο σημαντικό είναι να ανοίγουμε το δρόμο για τη νεολαία μας ».

Απάντηση