ΗΠΑ: Τετραπλός εκτοξευτής Javelin θα δοκιμαστεί επι του AMPV


αναδημοσιεύουμε από την proelasi.com


Η εταιρεία EOS Defence Systems εξοπλίζει το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων (AMPV) με το πρωτότυπο σύστημα φορέα πυραύλων R600MC και τον Δεκέμβριο προγραμματίζει να πραγματοποιήσει επίδειξη με αληθινά πυρά στο κέντρο δοκιμών Ρέντστοουν του Στρατού των ΗΠΑ στην Αλαμπάμα.

Έχοντας ως βάση τον R600S, ο συγκεκριμένος τηλεχειριζόμενος οπλικός σταθμός (RWS) εκτοξευτή μεσαίου διαμετρήματος προσθέτει τέσσερεις πυραύλους Javelin, δύο σε κάθε εκτοξευτή, σε έναν σταθμό που διαθέτει πυροβόλο 30Χ113 χλστ και συζυγές πολυβόλο M240B των 7,62 χλστ.

«Αυτό το πρωτότυπο σύστημα, που εξελίσσεται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Javelin, έχει ως στόχο να παρέχει στα μηχανοκίνητα στοιχεία την ισχύ πυρός για την προσβολή πολλαπλών τεθωρακισμένων απειλών», σύμφωνα με την EOS Defence.

Ο Τσαντ Λέμοντ, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας στις ΗΠΑ, δήλωσε πρόσφατα στον ιστότοπο Jane’s ότι η εταιρεία εργάζεται μαζί με τον Στρατό για την απόκτηση τριών ή τεσσάρων πυραύλων Javelin που πλησιάζουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του έτους, ο Στράτος, θα χρησιμοποιεί το AMPV εξοπλισμένο με τον R600MC για να εκτοξεύσει αυτούς τους πυραύλους.

«Για δοκιμαστικούς λόγους, και την πρώτη βολή, θα εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα θεμάτων ασφαλείας και θέλουμε να μάθουμε ό, τι μπορούμε, αλλά είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι μπορούμε αυτό να το κάνουμε πάνω σε ένα ελαφρύτερο όχημα», πρόσθεσε.

Η εξέλιξη του R600MC και η επερχόμενη επίδειξη του δεν βασίζονται πάνω σε κάποια τρέχουσα απαίτηση του Στρατού. Αντ’ αυτού, ο Λέμοντ δήλωσε η εταιρεία ενδιαφέρεται να παρουσιάσει στον Στρατό τις μελλοντικές επιλογές για την διαδικασία αντικατάστασης του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης M2 Bradley που αποκαλείται «Optionally Manned Fighting Vehicle – OMFV» ή για την έκδοση του  φορέα πυραύλων του μελλοντικού AMPV.


Απάντηση