Τα Σκόπια υπέγραψαν στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με την Τουρκία !!!

μεταφράζουμε από το greekcitytimes.com

Τα Σκόπια και η Τουρκία υπέγραψαν στρατιωτική και οικονομική συμφωνία για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, επισκέφθηκε την Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ, όπου και οι δύο υπέγραψαν πενταετή συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων, προβλέπει ετήσια κατανομή κεφαλαίων από την Τουρκία στα Σκόπια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της.

Αναφέρεται ότι η Σεκερίνσκα παρακολούθησε επίσης τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF 21, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

«Η παρουσία στην έκθεση IDEF 21 της αντιπροσωπείας από τα Σκόπια με επικεφαλής την υπουργό Σεκερίνσκα αποσκοπεί στην εξέταση των δυνατοτήτων προμήθειας νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Απάντηση