1821: Η Αρχή της Επανάστασης

Η αρχή της Επανάστασης έγινε το 1821.
Η Αρχή της Επανάστασης ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Η μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του αρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης από τα νεανικά χρόνια και τη δόξα των Ναπολεόντιων πολέμων έως την ανάληψη της ηγεσίας της Φιλικής Εταιρείας και τα τραγικά γεγονότα στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες με αποκορύφωμα τη μεγάλη μάχη στο Δραγατσάνι!
Μέσα από την ιστορία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, ο αναγνώστης θα γνωρίσει εικονoγραφημένη μια άγνωστη πλευρά του 1821. Ένας φόρος τιμής στη συμβολή πολλών, άγνωστων στο ευρύ κοινό, προσώπων που προετοίμασαν την Ελληνική επανάσταση συνεισφέροντας οικονομικά, διπλωματικά και οργανωτικά.


O κ. Γεώργιος Σούρλας, πρώην Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Είναι μια καταπληκτική, καλαίσθητη εικονοαφήγηση για γεγονότα και πρόσωπα που άνοιξαν τον δρόμο για την λευτεριά και δόξασαν την πατρίδα. Λιτά, κατανοητά, αληθινά εξιστορούνται γεγονότα και σκιαγραφούνται οι μαχητές. Η τέχνη και η φαντασία συμπλέκονται με την ιστορία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.”

Αυτό είναι το δεύτερο graphic novel της εικονογράφου Χρυσαυγής Σακελλαροπούλου και του συγγραφέα Θεοχάρη Σπύρου. Έχει προηγηθεί το “Θεοφανώ: Μια Βυζαντινή Ιστορία” που έχει εκδοθεί και στα αγγλικά.

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία!
Σελίδες: 112
ISBN: 978-618-85291-0-6

Απάντηση