Ελάτε, να ψηλαφίσουμε μαζί, κάποια “συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας!”

του Thanos Choupis


Ελάτε, να ψηλαφίσουμε μαζί, κάποια “συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας!”

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:

(“Πάρτε, Κυρίες μου, πατάτες!…,”, πριν χρόνια το ίδιο κάναμε κι εμείς!…): “Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Aleksey Yerhov, χλευάζει την απροθυμία της Τουρκίας να ενεργοποιήσει το ρωσικό σύστημα για το οποίο πλήρωσε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτή ήταν μια αγοραπωλησία. Λάβαμε τα χρήματά μας. Οι Τούρκοι μπορούν να οδηγήσουν τους πυραύλους για να πάνε στην παραλία ή να κουβαλάνε …πατάτες με αυτούς!… Δεν μας απασχολεί!”…

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ:

(“Οι μανούβρες του μπουνταλά και των συν αυτώ!…”): “Η Τουρκία εξακολουθεί να “εκβιάζει” τις ΗΠΑ (και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ) ότι μπορεί να επιλέξει ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το Su-57, για παράδειγμα, σε περίπτωση που αισθάνεται ότι απειλείται από την έλλειψη μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς… Αυτό, όμως είναι (σ.σ: χονδροειδέστατη) μπλόφα. Οι πτέραρχοι της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι, η μετάβαση ,από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ σε ρωσικά, μετά από 70 χρόνια, δεν είναι σαν να αλλάζεις το αμερικανικό αυτοκίνητό σου, με ένα ιαπωνικό… Η διαμόρφωση μιας νέας επιχειρησιακής δομής, η τροποποίηση των αεροπορικών βάσεων, τα νέα συστήματα επισκευής και συντήρησης, θα είναι υπόθεση πολύ δαπανηρή, χρονοβόρα και τεχνολογικά δύσκολη….”(ΠΗΓΗ: GATESTONE INSTITUTE / “How Erdoğan’s Miscalculation Crippled Turkey’s Aerial Firepower”, by Burak Bekdil, July 5, 2021).

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ:

(“Παιχνίδι εντυπώσεων. με …αεροπλανάκια από τουρκικά καταστήματα παιδικών παιχνιδιών!…): “…Η Τουρκία δεν διαθέτει τεχνολογία κινητήρα αεροσκαφών, αλλά ισχυρίζεται ότι την αναπτύσσει… Ο ισχυρισμός αυτός απευθύνεται επίσης στην …εσωτερική κατανάλωση.Οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Ερντογάν υπονομεύουν τη χώρα τους, όταν προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας κάνει θαύματα στην τεχνολογία μαχητικών αεροσκαφών. Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση, ο Mesut Caşin, ένας από τους ανώτερους συμβούλους του Ερντογάν, έβγαλε απ΄ την τσέπη του μια μινιατούρα που έμοιαζε με μαχητικό αεροσκάφος. Το έδειξε στις κάμερες και είπε: “αυτό θα είναι το εθνικό, το …αυτόχθον μαχητικό της Τουρκίας!…”.

(ΠΗΓΗ: GATESTONE INSTITUTE / “How Erdoğan’s Miscalculation Crippled Turkey’s Aerial Firepower”, by Burak Bekdil, July 5, 2021).

Το γαρ πολύ της θλίψεως…, εξαιτίας της απόφασης των ΗΠΑ, να εκπαραθυρώσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα για τα F-35!… Κάντε τώρα τους συνειρμούς που πρέπει, συνυπολογίζοντας και κάποιες βαθυστόχαστες αναλύσεις, περί της τουρκικής σημερινής και μελλοντικής ισχύος, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην Αθήνα και στη Λευκωσία…

Απάντηση