Πλακιωτάκης, ο υπουργός vs Αλέξανδρος ο Μέγας, σημειώσατε 2.


ο “κακός” ξαναχτυπά


Black Trail, είναι το όνομα ενός ντοκιμαντέρ για τη διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Δεν θα αποτελέσει όμως το θέμα μας. Διότι ειλικρινά, θα απαιτούνταν πολύς χρόνος και πόροι, προκειμένου να ανακαλύψουμε από ποιους χρηματοδοτήθηκε η έρευνα αυτή και με ποιον απώτερο σκοπό.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης. Δε σας κρύβουμε, μας ξένισε η εικόνα που εξέπεμψε και πιο πολύ η φράση που χρησιμοποίησε για τη θέση του ότι είναι η σημαντικότερη του κόσμου.

Προφανώς μιλούσε γενικώς για τα υπουργεία ναυτιλίας, ότι είναι τα σημαντικότερα στο κομμάτι των μεταφορών.

Κατανοητό.

Ο στόμφος όμως με τον οποίο ανέφερε την έκφραση αυτή, που σημειωτέο χρειάστηκε να επεξηγήσει, μας αφήνουν μια αλγεινή εντύπωση για τον κ. Υπουργό και μας δημιουργούν ερωτηματικά.

Άραγε τόσο μεγάλη ιδέα έχει για τη θέση που κατέχει ή για τον εαυτό του;

Συνειρμικά στο μυαλό μας, έρχεται το περιστατικό που έλαβε χώρα μετά τη Μάχη της Ισσού, όπου ο μέγιστος των ανθρώπων την εποχή εκείνη, ο Αλέξανδρος ο Μέγας συνοδευόμενος από τον Ηφαιστίωνα εισήλθε στη σκηνή της οικογένειας του Δαρείου. Η μητέρα του Δαρείου κρίνοντας από την εμφάνιση του Ηφαιστίωνα σε σχέση με τον Αλέξανδρο, απέδωσε βασιλικές τιμές σε αυτόν. Ο Ηφαιστίωνας έσπευσε να διορθώσει το σφάλμα, καταδεικνύοντας τον Αλέξανδρο.

Η Σισύγαμβις θορυβημένη, ζήτησε συγγνώμη από τον Μ. Αλέξανδρο, για να λάβει την απάντηση από εκείνον:

«Δεν πειράζει μητέρα, κι αυτός Αλέξανδρος είναι».

Πλακιωτάκης ο Υπουργός vs Αλέξανδρος ο Μέγας : σημειώσατε 2.

Απάντηση